Τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για 40 περίπου μπισκότα:
- 1 πακέτο βούτυρο 250 γραμ. γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γλ εσάνς της αρεσκείας σας εγώ έβαλα καρύδας
- 2 κ.γλ baking powder
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το αυγό, τις βανίλιες, και την εσάνς.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει το baking powder μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη που ίσα ίσα να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε με κουπ πατ σε ότι σχέδιο θέλουμε.
- Αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια μας σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς Κελσίου αέρα για 15-20 λεπτά περίπου.
Παίζει ρόλο το βούτυρο που θα βάλετε να είναι γάλακτος αυτό δίνει ένα υπέροχο άρωμα και υπέροχη γεύση στα μπισκοτάκια μας.
5 σχόλια:
Γιάμι, γιάμι!
Σίγουρα το καλό βούτυρο θα κάνει την διαφορά και θα δίνει απίθανο άρωμα στα μπισκοτάκια!
Καλή βδομάδα Ελενάκι μου, φιλιά!
Αφράτα και πολύ τραγανά τα βουτυροπισκοτάκια σου, ιδανικά για την ώρα του απογευματιμού καφέ!
Φιλιά, καλό βράδυ.
Αργω να περασω μερικες φορες απο το σπιτικο σου αλλα δεν ξεχνω ποτε να ερθω να μαθω νεα απο τους μπλοκοφιλους!!!!Να εισαι παντα καλα και καλη εβδομαδα να εχεις με υγεια.Πολυ ομορφα!!!!!!!!!!!!
μολις τα εκανα τα μπισκοτακια σου και ειναι καταπλικτικα λιωνουν στο στωμα και ειναι απει9ανα!!
nice nice blog....especially tone.....mmmmmm love it
Δημοσίευση σχολίου