Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μαγικό γλυκό



Μαγικό γλυκό!! πρόκειται πραγματικά για μαγικό γλυκάκι. Όταν πρωτοείδα τη συνταγή δεν το πίστευα. Και ομολογώ πως το έφτιαξα με δυσπιστία όμως το αποτέλεσμα με διέψευσε. Με ένα μείγμα αυτό το γλυκό κατά τη διάρκεια του ψησίματος γίνεται ως δια μαγείας τρεις διαφορετικές στρώσεις. Υγρό παντεσπάνι κάτω, πλούσια κρέμα στη μέση και ελαφρύ κέικ πάνω πάνω. Πραγματικά μαγικό!!!
Η φωτογραφία μου το αδικεί.  Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται.

Υλικά:

4 αυγά χωρισμένα ασπράδια απ τους κρόκους
1 κ.σ νερό
150 γραμ. ζάχαρη
125 γραμ. λιωμένη μαργαρίνη
115 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ. χλιαρό γάλα
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα ( προσοχή μη σφίξει πολύ) και την αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τις βανίλιες ή το ξύσμα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και χτυπάμε για δύο λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα οπωσδήποτε χλιαρό για να μη μας παγώσει το βούτυρο, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα
Βάζουμε και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στο μείγμα μας το οποίο είναι αρκετά νερουλό σαν μείγμα για κρέπες περίπου
Μόλις ενσωματωθεί εντελώς βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20*20 εκ ή σε μικρό στρογγυλό.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 60-70 λεπτά περίπου
Το βγάζουμε απ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Η μαρέγκα πρέπει να γίνει απαλή και ελαφριά εγώ την χτύπησα αρκετά με συνέπεια να σφίξει και να μην ενσωματωθεί καλά στα μείγμα έτσι δεν φούσκωσε αρκετά το πάνω μέρος του γλυκού μου. Διογκωτικό δεν χρειάζεται στο συγκεκριμένο γλυκό. Να το βάλετε σε μικρό πυρέξ στις διαστάσεις που δίνω ώστε να γίνουν όλες οι στρώσεις ομοιόμορφες. Άρωμα στην συνταγή δεν είχε εγώ πρόσθεσα βανίλια γιατί πιστεύω σπάει το άρωμα των αυγών και του ταιριάζει πολύ. Επίσης μπορείτε να το πασπαλίσετε με κανελλίτσα από πάνω. Γίνεται επίσης και σοκολατένιο αντικαθιστώντας 50 γραμ απ το αλεύρι με 50 γραμ κοσκινισμένο κακάο και προσθέτοντας στο μείγμα 1 κ.σ ξύδι.

Τη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ καθώς και φωτογραφίες: http://www.jocooks.com/bakery/cakes/magic-cake/

10 σχόλια:

mia maria είπε...

Τι όμορφο! Πραγματικά μαγικό!

Αγγελικη Ν είπε...

Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Μαγικό σαν τον τίτλο του!

Ανώνυμος είπε...

pws ginetai sthn mesh kremodeis to glyko?

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πω πωωω Ελενάκι μου χεις εξάψει φοβερά την περιέργεια, αυτό πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Φιλάκια!

Ειρήνη Ε. είπε...

Η περιγραφή, δείχνει ότι πρόκειται για ένα κέικ. Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα γλυκό με κρέμα στη μέση. Είμαι πραγματικά περίεργη πως έφτιαξες αυτό το ωραίο γλυκό!! Έχεις εξάψει την φαντασία μου, όπως λέει και η Έλενα! Θα το δοκιμάσω.
Καλό βράδυ.

elen είπε...

@ Μαράκι μου είναι όντως μαγικό!

@ Αγγελική μου είναι και στη γεύση υπέροχο!!

@ Ανώνυμε στη μέση μένει κρεμώδης κάτω υγρό παντεσπάνι και πάνω κέικ με το ίδιο ακριβώς μείγμα. Προφανώς οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στο γλυκό καθώς ψήνεται. Πάνω κάτω ψήνεται και στη μέση πήξει η κρέμα είπαμε είναι μαγικό!!

@ Ελενάκι φτιάξτο είναι πανεύκολο!! φιλάκια!!!

@ Ειρήνη δεν είναι ακριβώς κέικ κέικ σαν παντεσπάνι με κρέμα θα έλεγα. Περιμένω εντυπώσεις!!


Γιώτα Νικολάου είπε...

Ελένη μου καλημέρα.

Ξέρεις ότι από καιρό σε διαβάζω και έχω βάλει τα ΚουζινοΣκαλίσματα, απ᾿ τα πρώτα, στα αγαπημένα μου.
Οι συνταγές σου είναι καταπληκτικές και μας αναστατώνουν κάθε φορά!
Σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία για σένα και την οικογένειά σου.

Πολλά φιλιά
Γιώτα

elen είπε...

Γιώτα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σου λογάκια. Να είσαι καλά!! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγούλες μου. Καλό Πάσχα και σε σένα!! πολλά πολλά φιλιά!! :)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!!! Απο την στιγμή που διαβασα την συνταγή δεν μπορουσα να την βγάλω από το μυαλό μου!!!! Χθες την εφτιαξα και εκτος από πολύ νόστιμη είναι όντως και πανέυκολη στην εκτέλεση της :) Είχα όμως ένα μικρό προβληματάκι... στον πάτο δεν μου ψήθηκε όπως θα έπρεπε, έγινε σκληρό μεν αλλά ασπρο σαν ωμό ενώ την εψησα και μερικά λεπτάκια παραπάνω... μήπως υπάρχει καποιο κολπάκι για να το εφαρμόσω την επομενη φορά? (λέω να κάνω την σοκολατένια εκδοχή..). Θα περιμένω απάντηση σας <3 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

ΝΙΝΑ ΠΡΕΣΒΥΡΗ

elen είπε...

Νίνα καλησπέρα!! και σε εμένα το κάτω μέρος βγήκε άσπρο ίσως αν το βάζαμε στο κάτω μέρος του φούρνου να έπαιρνε και αυτό χρώμα. Το έψησα στη μέση του φούρνου ίσως ήθελε μια σκάλα πιο κάτω. Θέλω και εγώ να το δοκιμάσω με σοκολάτα. Καλό Πάσχα!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin