Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Σπανακοτυρόπιτα ή χορτόπιτα χωρίς φύλλο






Μια υπέροχη εύκολη πιτούλα χωρίς φύλλο.

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ

  • 300-400 γραμ. σπανάκι ή διάφορα χόρτα για πίτες ανακατεμένα ( καυκαλίθρες παπαρούνες κλπ)
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 250 γραμ τυρί φέτα σε τρίμματα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • τριμμένο κεφαλοτύρι
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αφού πλύνουμε το σπανάκι ή τα χόρτα μας τα κόβουμε σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα, και τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Προσθέτουμε στα χόρτα τα 2 αυγά, το τυρί, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο, και πιπέρι, αλάτι δεν βάζουμε, και το μισό λάδι, και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε άλλη λεκάνη κάνουμε ένα χυλό με τα υπόλοιπα 2 αυγά, το υπόλοιπο λάδι , το αλεύρι, και λίγο αλάτι.
  4. Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο το ταψί μας και στρώνουμε την μισή ποσότητα του χυλού.
  5. Βάζουμε στη μέση τη γέμιση πατώντας την καλά με το χέρι μας.
  6. Πάνω στρώνουμε τον υπόλοιπο χυλό πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin