Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Τορτελίνια αλά κρεμ (ala creme)




Υλικά για 4 άτομα:

  • 750 γραμ τορτελίνια με ότι γέμιση σας αρέσει
  • Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 750 ml κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα light)
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες ή φρέσκα μανιτάρια
  • λίγο μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κύβος λαχανικών
  • τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το μπέικον ή τη γαλοπούλα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια αφού τα αλατίσουμε λίγο και τα σοτάρουμε χωρίς λάδι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τη σκόνη σκόρδου και τον κύβο λαχανικών.
  4. Μόλις πάρει δυο τρεις βράσεις η κρέμα μας και πήξει ελαφρά την κατεβάζουμε απ τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με την κρέμα και μπόλικο τυράκι τριμμένο.

Καλή όρεξη!!!


sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin