Υλικά για 4 άτομα:
- 750 γραμ τορτελίνια με ότι γέμιση σας αρέσει
- Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 750 ml κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα light)
- 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες ή φρέσκα μανιτάρια
- λίγο μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κύβος λαχανικών
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το μπέικον ή τη γαλοπούλα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια αφού τα αλατίσουμε λίγο και τα σοτάρουμε χωρίς λάδι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τη σκόνη σκόρδου και τον κύβο λαχανικών.
- Μόλις πάρει δυο τρεις βράσεις η κρέμα μας και πήξει ελαφρά την κατεβάζουμε απ τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα τορτελίνια με την κρέμα και μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Καλή όρεξη!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου