Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Κουραμπιέδες ολικής άλεσης με στέβια




Υπέροχοι κουραμπιέδες με αλεύρι ολικής άλεσης και στέβια που λιώνουν στο στόμα!! Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απ τους κλασικούς κουραμπιέδες!! Μια υγιεινή συνταγή για τα άτομα που προσέχουν την διατροφή τους ή έχουν διαβήτη.



Υλικά για 25 κουραμπιέδες περίπου:


  • Μισή κούπα ελαιόλαδο 110 γραμ.
  • Μισή κούπα βούτυρο γάλακτος 110 γραμ. σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 60 γραμάρια στέβια με ερυθριτόλη  κρυσταλλική 1:3 
  • Μισή κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κούπας 30 γραμ περίπου κονιάκ ή λικέρ ή ρακή
  • 250 γραμ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • Εσάνς ανθόνερου λίγες σταγόνες ή αν δεν έχουμε τους ραντίζουμε αφού ψηθούν με ανθόνερο.
  • Ζάχαρη άχνη στέβια θα την βρείτε εδώ: http://www.mlsteviahellas.com/?s=%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B7







Εκτέλεση:

  1. Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά  κανένα 10 λεπτο το ελαιόλαδο το βούτυρο την κρυσταλλική στέβια την εσάνς και την βανίλια. 
  2. Ανακατεύουμε τα δύο ειδών αλεύρια και προσθέτουμε και το baking
  3. Προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό και τα αμύγδαλα
  4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σφιχτή για να μην σκορπίζουν οι κουραμπιέδες, Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο ακόμη αλεύρι ώστε να πλάθονται ομοιόμορφα.
  5. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας στρογγυλούς πατώντας τους με το δάχτυλο λίγο στο πάνω μέρος ώστε να σταθεί αργότερα η άχνη είτε κόβοντας τους με κουπ πατ.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά περίπου.
  7. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη με στέβια.




Λίγα ακόμη μυστικά:

Αντί για βούτυρο μπορείτε να τους κάνετε εξ ολοκλήρου με ελαιόλαδο ή φυτικά λάδι γίνονται εξίσου υπέροχοι και νηστίσιμοι. Αν δεν βρείτε εσάνς ανθόνερου που είναι καταπληκτική δίνει υπέροχο άρωμα θα ραντίσετε ελάχιστα τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και αφού κρυώσουν θα τους πασπαλίστε με την άχνη.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές χωρίς τύψεις!!!! 


sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin