Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Ένας αλλιώτικος μουσακάς



Μουσακάς χωρίς κιμά με σάλτσα ντομάτας και μπεσαμέλ γιαουρτιού. Μια ελαφριά υπέροχη παραλλαγή του κλασικού μουσακά. Τρώγεται ευχάριστα ζεστός αλλά και κρύος.

Υλικά για ένα ταψάκι 35*20 εκ:

  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες (τηγανισμένες και στραγγισμένες ή ψημένες με λίγο λαδάκι στο γκριλ)
  • 4 πατάτες κομμένες σε φέτες(τηγανισμένες και στραγγισμένες ή ψημένες αλειμμένες με λίγο ελαιόλαδο)
  • Για τη σάλτσα:
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι ψιλοκομμένη ντομάτα ή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ χάρτινο κουτί πολτός ντομάτας
  • 1 κ.γλ ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
  • Μπόλικη φέτα σε τρίμματα
  • 1 δόση μπεσαμέλ με γιαούρτι.
  • Προαιρετικά: φρυγανιά και μοσχοκάρυδο για το πασπάλισμα.


Εκτέλεση:

1. Τσιγαρίζουμε στο λαδάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο

2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πολτό

3. Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι , πιπέρι, και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πήξει η σάλτσα μας.

4. Σε ταψάκι στρώνουμε τις πατάτες.

5. Από πάνω ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φέτα.

6. Στρώνουμε τις μελιτζάνες ,την υπόλοιπη σάλτσα και μπόλικη φέτα




7. Τέλος στρώνουμε τη μπεσαμέλ και αν θέλουμε προαιρετικά πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τριμμένο μοσχοκάρυδο.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.



Λίγα μυστικά ακόμη:

Για ελαφρύ αποτέλεσμα ψήνω τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού τις αλείψω με λίγο λαδάκι, στο γκριλ με αέρα.

2 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

δε σου φτάνει μια ανάρτηση, δυο δυο τις βάζεις, καλε δεν προλαβαίνουμε να τα φάμε όλα μαζί, μελιτζάνα και όπως να' ναι, μόνο ωμή δεν την έχω φάει ακόμη
μόνο σε νερόβραστα φαγητά με χαλανε οι μελιτζάνες όταν έχουν ψηθεί είναι μια χαρά

cook είπε...

μπεσαμελ γιοαυρτιου κανω κι εγω στον καλοκαιρινο μουσακα με λαχανικα(ειναι πραγματι πολυ καλυτερος χωρις κιμα)

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin