Πολλοί θα έχετε συνδέσει το κίτρινο κολοκύθι με γλυκιές γεύσεις, εμείς εδώ στο νησί μου το τρώμε κυρίως στην αλμυρή εκδοχή του. Αυτή η συνταγή είναι η πρώτη από κάποιες που θα ακολουθήσουν, με βάση την κίτρινη κολοκύθα μιας και είναι η εποχή της. Μου αρέσουν θα έλεγα περισσότερο απ τους κλασικούς κολοκυθοκεφτέδες μιας και το κίτρινο κολοκύθι τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και γλύκα.
Υλικά:
- 2 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα στο λεπτό τρίφτη
- 1 αυγό
- 1 ωμή τριμμένη πατάτα
- Άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
- Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει να πετύχουμε ένα χυλό
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να πετύχουμε ένα μέτριο χυλό.
- Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Τους βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι τους.
- Ανοίγουμε μια παγωμένη μπυρίτσα και τους σερβίρουμε.
- Στην υγεία σας και καλή όρεξη!!!
Και με αυτή τη συνταγούλα μου θα σας αποχαιρετήσω για λίγο καιρό καθώς είναι καιρός να πάμε και εμείς τις διακοπούλες μας. Για εμάς που ζούμε στα νησιά δυστυχώς η μόνη εποχή που μπορούμε να πάμε τις διακοπές μας είναι όταν τελειώνει η τουριστική σαιζόν.
Σας φιλώ γλυκά γλυκά και αν βρω νετ ελπίζω να τα πούμε συντομότερα.
12 σχόλια:
Καταρχήν να περάσετε καλά στις διακοπές σας!!Οι κεφτέδες ωραίοι μ΄αρέσει η προσθήκη της πατάτας!!
προλαβα λιγους για το μεζεδακι μου ??
αν και δεν τους εχω δοκιμασει ακουγωνται πεντανοστιμοι
Ελενάκι ούτε εγώ έχω δοκιμάσει κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα, μου αρέσει πολύ η ιδέα πάντως.
Συνήθως όπως λες την κίτρινη κολοκύθα την έχουμε συνδέσει με γλυκές γεύσεις, καιρός να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό!
Φιλάκια!
καλή ξεκουραση Ελενακι, καλά να περάσετε !!!
ετσι τους φτιαχνω και εγω μόνο που δεν βάζω σκόρδο.
φιλια πολλά και καλή επιστροφή !!
Και εγώ είμαι από αυτούς που έχουν συνδέσει το κίτρινο κολοκύθι με γλυκιές γεύσεις, οι κολοκυθοκεφτέδες σου όμως φαίνονται λαχταριστοί!
Καλές διακοπές και καλά να περάσετε!
κι εγώ έτσι τους φτιάχνω, μόλις τώρα τους φάγαμε με μπόλικη μπυρίτσα καλά να περάσετε στις διακοπές σας
Καλές διακοπές και να περάσετε υπέροχα!
Μεζεδάκι πρόλαβα; τι νοστιμιά!!!
Εγώ αυτό το έκανα μα χωρίς την πατάτα.Είναι πολύ όμορφοι.Μπράβο, υπέροχη συνταγή!
Χωρίς πατάτα δεν είναι καθόλου καλό!
Μου άρεδε η προσθήκη της πατάτας εγώ βάζω στη γέμιση φρυγανια αντί αλέυρι και τους ψήνω στο φούρνο ή τους αλευρώνω και τους τηγανίζω .Θα δοκιμάσω και τη δική σου συνταφή.
Που εισαι κορίτσι μου.. εισαι καλά... σαν πολύ καιρό δεν απουσιάζεις...
Μόλις τους δοκιμάσαμε! Μπράβο, Ελένη! Οι συνταγές σου είναι πάντα εξαιρετικές!
Δημοσίευση σχολίου