Το ξέρω σας έχω ταράξει στο κολοκύθι αλλά φέτος η κολοκυθιά μας έκανε πολλές κολοκύθες οπότε όπως καταλαβαίνετε φτιάχνω διάφορες συνταγές. Αυτή την συγκεκριμένη πίτα την πρωτοδοκίμασα στο Καρπενήσι και με ενθουσίασε οπότε επιστράτευσα τη φαντασία μου και το αποτέλεσμα βγήκε καταπληκτικό!!!!
Υλικά:
- 1 μέτριο κίτρινο κολοκύθι
- 3 αυγά
- 400 γραμ. τυρί φέτα σε τρίμματα
- 1 μικρή χούφτα τραχανά γλυκό
- λίγο αλάτι, πιπέρι
- 3 σπιτικά φύλλα (μια δόση από την σπιτική σφολιάτα)
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων, 2 κ.σ βούτυρο γάλακτος.
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι στη λεπτή μεριά του το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε να στραγγίξει όλη νύχτα σε σουρωτήρι.
- Την επόμενη μέρα το στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε ένα φύλλο σε καλά λαδωμένο ταψάκι και απλώνουμε τη μισή γέμιση
- Στρώνουμε και το δεύτερο από πάνω και το λαδώνουμε καλά προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση.
- Απλώνουμε και το τρίτο φύλλο γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο ακόμη λαδάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Το βούτυρο γάλακτος δίνει ιδιαίτερο άρωμα στην πίτα μας.
Ο τραχανάς βοηθάει στο να τραβήξει τα έξτρα υγρά της κολοκύθας.
16 σχόλια:
Καλησπέρα, Ελένη! Όπως πάντα, οι συνταγές σου είναι καταπληκτικές.
Καλησπέρα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Αφού την έφαγες στο Καρπενήσι είναι αδύνατον να μη σου άρεσε!!Κοντινή πατρίδα με τις ωραίες πίτες!!!
Σε κάποια μέρη βάζουν και ρύζι αλλά με τον τραχανά είναι άλλο πράγμα. Κι αφού έχεις πολλές κολοκύθες αύριο θα δεις πως μπορείς να τις αξιοποιήσεις κάνοντας και μαρμελάδα,επίσης υπάρχει πίτα με τραχανά χωρίς φύλλο αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω συνταγή μιας και δεν την έχω αναρτήσει ακόμη.
Καλό απόγευμα.
Ξανθή μου άλλο πράμα λέμε οι πίτες εκεί, και τις λατρεύω τις πίτες!!!
Με τραχανά όπως είπες γίνεται καλύτερη πιστεύω και εγώ. Όσο για τις συνταγούλες σου με ενδιαφέρουν. Θα περιμένω αύριο για το γλυκάκι όσο για την πίτα με τραχανά αν μπορέσεις στείλτη μου στο μέιλ μου θα το δεις πατώντας πάνω δεξιά στην αρχική ένα κόκκινο κουμπάκι που λέει E-mail. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα ενημέρωσε με να στο δώσω από εδώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων. Πολλά φιλιά!!!
Ωραίο ακούγεται, αν και νομίζω ότι μονίμως θα ξεχνάω ότι πρέπει να αρχίσω προετοιμασία μια μέρα πριν... :)
...δεν πειράζει...τάραξέ μας!
χορταίνουμε και μόνο με τις εικόνες!
και αυτό το φύλλο το τραγανό και ροδοψημένο...μμμμ...απόλαυση!!!
Πολύ λαχταριστή! Και το φύλλο τέλειο!
Πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός η πρόταση κόκκινοκολοκυθοτυρόπιτας!
Ουσιαστικά είναι μια αλμυρή κολοκυθόπιτα με κόκκινο κολοκύθι!
Θα την δοκιμάσουμεεε ..μετά τη Νηστεία βέβαια!
Theo έχεις δίκιο είναι από τις συνταγές που προετοιμάζεις απ την προηγούμενη για να φας την επόμενη.
Καλώς ήρθες:)
Betty και big mama απ τον καιρό που έμαθα να φτιάχνω δικό μου φύλλο δεν το αλλάζω με τίποτα!!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια:)
Katerina ante portas καλωσόρισες!!
όντως είναι κολοκυθοτυρόπιτα με γλυκό κολοκύθι, ακούγεται λίγο παράξενο αλλά πίστεψε με είναι νοστιμότατη. Στο νησί μου συνηθίζουμε να την τρώμε σε αλμυρές συνταγές. Θα περιμένω εντυπώσεις.
Εχθες την εφτιαξα κι εγω με κιτρινο κολοκυθι μονο που αντι για τραχανα βαζω μεσα λιγο πλιγουρι,λιγο δυοσμο και λιγο ανιθο.Καλη σου εβδομαδα.
Ελένη μου, όπως πάντα η συνταγή σου είναι τέλεια! Πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι και δυο....
Δημιουργία θα έγινε νόστιμη με τα μυρωδικά μου αρέσουν και μένα πολύ.
Καλή σου μέρα:)
Αγγελικη Ν ευχαριστώ για τα καλά σου λογάκια:)
Μπράβο κορίτσι, φαίνετε ωραία η πίτα :))))))))))))))
Asteraki σ ευχαριστώ!!:)
ήταν πεντανόστιμη,τη φτιάξαμε,τη φάγαμε και θα την ξαναφάμε :)
κι εδώ η ανάρτηση,ευχαριστώ για την ωραία συνταγή!
http://cookthebook.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5.html
Δημοσίευση σχολίου