Νοστιμότατα μενταγιόν λαχανικών. Τέλειο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι. Αλλά και ως μόνα τους σαν μεζεδάκι σε μπουφέ. Ένας τέλειος τρόπος να φάνε τα παιδάκια μας, και όχι μόνο, λαχανικά.
Υλικά για 12 περίπου τεμάχια:
- 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
- 1 μπουκετάκι μπρόκολο βρασμένο
- 1 κολοκυθάκι βρασμένο
- 1 καρότο βρασμένο
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε με πιρούνι τα λαχανικά μας μπορούμε να μη τα λιώσουμε εντελώς να έχει μικρά κομματάκια ή αν θέλουμε τα πολτοποιούμε εντελώς.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο κατά βούληση.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε 12 υποδοχές για μάφινς ή χρησιμοποιούμε μέσα σε αυτές θήκες μάφινς από σιλικόνη.
- Τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε σε κάθε υποδοχή μια γεμάτη κουταλιά απ το μείγμα μας.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί τριμμένο
- Ψήνουμε τα μενταγιόν σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Τα λαχανικά καλό θα ήταν να είναι καλά στραγγισμένα και χλιαρά για να μη γίνουν σαν πουρές. Επίσης τα λιώνουμε με πιρούνι στο χέρι και όχι στο μούλτι.
4 σχόλια:
Πολύ εύκολα και νοστιμότατα!
Ελένη μου θα τα φτιάξω οπωσδήποτε !
Καλημέρα !!!
Πανεύκολες μαφινο-νοστιμιές Ελενάκι, με τόσα νόστιμα υλικά!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Νόστιμα, υγιεινά και εύκολα! Να είσαι καλά Ελένη!
Δημοσίευση σχολίου