Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μενταγιόν λαχανικών










Νοστιμότατα μενταγιόν λαχανικών. Τέλειο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι. Αλλά και ως μόνα τους σαν μεζεδάκι σε μπουφέ. Ένας τέλειος τρόπος να  φάνε τα παιδάκια μας, και όχι μόνο, λαχανικά.

Υλικά για 12 περίπου τεμάχια:


  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1 μπουκετάκι μπρόκολο βρασμένο
  • 1 κολοκυθάκι βρασμένο
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά τριμμένη


Εκτέλεση: 

  1. Λιώνουμε με πιρούνι τα λαχανικά μας μπορούμε να μη τα λιώσουμε εντελώς να έχει μικρά κομματάκια ή αν θέλουμε τα πολτοποιούμε εντελώς. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο κατά βούληση.
  3. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Λαδώνουμε 12 υποδοχές για μάφινς ή χρησιμοποιούμε μέσα σε αυτές θήκες μάφινς από σιλικόνη. 
  5. Τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε σε κάθε υποδοχή μια γεμάτη κουταλιά απ το μείγμα μας.
  6. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί τριμμένο
  7. Ψήνουμε τα μενταγιόν σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν  χρώμα.


Λίγα ακόμη μυστικά:

Τα λαχανικά καλό θα ήταν να είναι καλά στραγγισμένα και χλιαρά για να μη γίνουν σαν πουρές. Επίσης τα λιώνουμε με πιρούνι στο χέρι και όχι στο μούλτι.

4 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολύ εύκολα και νοστιμότατα!

Anthemis είπε...

Ελένη μου θα τα φτιάξω οπωσδήποτε !
Καλημέρα !!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πανεύκολες μαφινο-νοστιμιές Ελενάκι, με τόσα νόστιμα υλικά!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

Αγγελικη Ν είπε...

Νόστιμα, υγιεινά και εύκολα! Να είσαι καλά Ελένη!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin