Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα


Αν σας αρέσουν τα καυτερά δοκιμάστε αυτή την υπέροχη εκδοχή μακαρονάδας. Μπορείτε να την φτιάξετε πολύ καυτερή ή πιο ήπια και για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα καυτερά μπορούν να παραλείψουν τις πιπερίτσες.

Υλικά:

  • 500 γραμ. σπαγγέτι ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 2-3 κ.σ κάππαρη
  • 6-7 αντζούγιες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
  • 1/2 κ.γλ ζάχαρη
  • τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και στο σκόρδο στο ελαιόλαδο
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά μας
  3. Αλάτι με προσοχή γιατί μπορεί να είναι αλμυρή λόγω των αντζούγιων και της κάπαρης
  4. Αν την θέλουμε καυτερή θα ψιλοκόψουμε μέσα τις πιπερίτσες διαφορετικά θα τις βάλουμε ολόκληρες και θα τις αφαιρέσουμε μετά.
  5. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά περίπου να δέσουν τα υλικά
  6. Βράζουμε το σπαγγέτι ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού
  7. Και σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι!!




3 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Τη λατρεύω αυτή τη μακαρονάδα και τη στερούμε.
Ας όψονται...σε κάποιους δεν αρέσουν οι αντζούγιες. γκρρρρ!

Υπέροχη, τέλεια φτιαγμένη!

Καλό Σ/Κ!
Z.

Unknown είπε...

Καλημέρα! Πάντα είχα την απορία αν φαίνονται οι αντζούγιες στην γεύση σ'αυτή την μακαρονάδα...θέλω πολύ να την δοκιμάσω και πάντα κολλάω σε αυτό..φαίνεται σούπερ!

elen είπε...

Καλησπέρα Loulou lolita!Και μένα με ξένιζε στην αρχή η ιδέα της αντζούγιας, σε πληροφορώ δεν την νοιώθεις καθόλου. Μπορεί να βάλεις λιγότερη ή να την παραλείψεις αν θέλεις. Αν και είμαι σίγουρη πως αν δοκιμάσεις θα θέλεις περισσότερες την επόμενη φορά όπως εγώ :)

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin