Υλικά:
- 2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 κουτιά φυτική σαντιγύ μόρφατ ή ερμόλ
- 600 γραμ νουτέλα ή μερέντα
- γάλα για τα μπισκότα
- λίγη τριμμένη κουβερτούρα
- 1 βανίλια
- προεραιτικά κονιάκ ή λικέρ
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά τις κρέμες με τη βανίλια και προσθέτουμε τη νουτέλα
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοιποιηθεί η νουτέλα στη σαντιγύ
- Στρώνουμε σε παραλληλόγραμμο πιρέξ μια στρώση σαβαγιάρ αφού τα βρέξουμε πρώτα σε γάλα που αν θέλουμε του έχουμε προσθέσει κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας.
- Βάζουμε μια στρώση απ την κρέμα
- Από πάνω άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και κρέμα
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει.
1 σχόλια:
Φαντάζομαι οτι είναι απίστευτα γευστική!!Μας άνοιξες την όρεξη!
Δημοσίευση σχολίου