Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Πρασοκιμαδόπιτα




Υλικά για δύο μικρά στρογγυλά ταψάκια ή για το μεγάλο της κουζίνας μας:


  • ½ κιλό κιμά
  • 4-5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Μπαχάρι, πιπέρι, αλάτι
  • 1 δόση σπιτική σφολιάτα(ανοιγμένη με τη μέθοδο του ηλίου) ή χωριάτικο φύλλο ή σφολιάτα εμπορίου.

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο.

2. Βάζουμε τον κιμά σε κατσαρόλα και τον σωτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Μόλις σωταριστεί ελαφρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα, το κρεμμύδι ,το αλάτι και τα μπαχαρικά να σωταριστούν.

4. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.

5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει.

6. Λαδώνουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο.

7. Στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

8. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε την πίτα.

9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμη:

Χωρίζοντας το φύλλο σε 4 μπαλίτσες φτιάχνουμε 2 μικρά ταψάκια πίτσας .

Έτσι ψήνουμε το ένα και φυλάμε το άλλο στην κατάψυξη για άλλη φορά.


9 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Η αγαπημένη μας πίτα!!
Ετσι ακριβώς την φτιάχνω κι εγώ, μόνο που βάζω και λίγο δυόσμο φρέσκο, της πάει πολύ!
Οσο για φύλλο, σφολιάτα κουρού χρησιμοποιώ, το άνοιγμα φύλλου δεν μπορώ να πω ότι είναι το δυνατό μου σημείο;-)
Φιλιά, καλό ΣΚ!!

elen είπε...

Αχ και μένα από τις αγαπημένες μου!!! Την τσακίσαμε χθες οικογενειακώς. Πάει η δίαιτα πάλι:(
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα Έλενα, φιλιάαααα!!!

mia maria είπε...

Πολύ νόστιμη πίτα! Και το πράσσο την κάνει τόσο γλυκιά! και εγώ έτοιμη σφολιάτα χρησιμοποιώ. Θα δοκιμάσω κάποια φορά τη σπιτική με τη μέθοδο του ήλιου. Πόσο εύκολη φαίνεται όταν τη διαβάζεις! Στην πράξη είναι τόσο εύκολη;

elen είπε...

big mama αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες δεν είναι τίποτα. Από τη μέρα που το πρωτοέφτιαξα δεν ξαναπήρα φύλλο του εμπορίου. Μιλάμε μεγάλη διαφορά και στη γεύση και στην υφή!!! Για ότι χρειαστείς στη διάθεση σου:)

Unknown είπε...

aaa....υπέροχη...θα την δοκιμάσω...νάσαι καλά ευχαριστώ

stratos o ψήστης είπε...

Αν θέλεις να μάθεις για φύλλο εδώ ο ειδικός.... εργάστηκα 7 χρόνια σε εργαστήριο...κράτα λίγη πιτούλα...

Νίκη είπε...

Αχ Φιλενάδα... με ξελόγιασες...
Και έκανα πίτα αλλα επειδή ειμαι και εγω πίτα απο κούραση θα την ψήσω αυριο morning morning!!
Είσαι μεγάααααααλη μαγείρισσα...
Στο έχω ξαναπεί????

elen είπε...

stratosgr ίσα που πρόλαβες το τελευταίο κομμάτι:P
Νίκη μου και εσύ είσαι μεγάαααααααλη ζαχαροπλάστης!!!! Φιλιά πολλά. Καλή σου ξεκούραση.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλέ πότε έκανες αυτές τις αναρτήσεις; δεν σε προλαβαίνω

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin