Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ρύζι με κολοκύθι κίτρινο φουρνιστό



Μια συνταγή που την φτιάχνουν στο χωριό του άντρα μου και μου αρέσει πάρα πολύ!!Βέβαια εκεί το έψηναν σε ξυλόφουρνο και είχε φανταστική γεύση!!!
Μπορεί να γίνει συνοδευτικό σε κρέας ή και μόνο του με λίγο γιαουρτάκι.

Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθι κίτρινο, το μισό τριμμένο στο λεπτό τρίφτη το υπόλοιπο σε κυβάκια μικρά
  • 2 κούπες ρύζι κίτρινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και μπόλικο πιπέρι
  • Τυράκι της αρεσκείας σας για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στο πάτο ενός ταψιού του τριμμένο κολοκύθι
  2. Από πάνω προσθέτουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε πρώτα
  3. Πάνω από το ρύζι τοποθετούμε το κολοκύθι σε κύβους
  4. Πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι αλάτι και πιπέρι
  5. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και 1 κούπα ζεστό νεράκι


6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένοφούρνο 200 βαθμούς.
7. Σε μισή ώρα περίπου ξεσκεπάζουμε ανακατεύουμε λίγο ελέγχουμε για νεράκι να μην έχει στεγνώσει, ξανασκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγο πριν είναι έτοιμο το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτάκια ακόμη μέσα.
8. Σερβίρεται με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα η κεφαλοτύρι και γιαουρτάκι.

Λίγα ακόμη μυστικά


Το κολοκύθι μπορεί να μπει και όλο τριμμένο, αλλά εμένα μου αρέσει να νοιώθω λίγο και το κολοκύθι μέσα γι αυτό βάζω και κυβάκια.

9 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ότι απέμεινε από κολοκύθα τελειώνει σιγά-σιγά, μούρλια το φαγάκι, τι πρώτα να σχολιάσω την καλοσχηματισμένη πεταλούδα, το υπέροχα ζωγραφισμένο πιάτο ή το φαγάκι από μόνο του, όλα μαζί τέλεια!!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δεν τη γνωρίζω τη συνταγή αλλα ύτε και το έχω ποτέ δκιμάσει.
Με προκαλείς
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ξανθή είπε...

elen βλέπω ότι οι κολοκύθες ακόμη καλά κρατούν και οι εκπλήξεις στις συνταγές μαζί. Έχω μαι κολοκύθα στη βεράντα που κάτι περιμένει!!!
Καλησπέρα!!

Pansofix είπε...

ωραια ιδεα γιατι δεν ηξερα αλλο τροπο για την κολοκυθα αυτη παρα μονο τη γλυκεια κολοκυθοπιτα που φτιαχνω!!!

Unknown είπε...

I think this dish must taste very sweet. I really love rice and could eat it every day if I didn't have others to cook for !

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Καλημέρα!!! Να και μια διαφορετική ιδέα για την κολοκύθα!!!! Πολύ νόστιμο μου μοιάζει!!!

Δημήτρης είπε...

Η γυναίκα μου έχει κολοκύθα στο ψυγείο για να την κάνει πίτα για την Παρασκευή! Θα της την έκλεβα για να το φτιάξω μα ...κινδυνεύω μετά!Όμορφη συνταγή.

Δημιουργία είπε...

Εχω κολοκυθι φρεσκο και θα το δοκιμασω για συνοδευτικο με κατι ψητο.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις εφτιαξα τη συνταγή σας! Ακόμα όμως ψήνεται...οπότε δεν έχω δοκιμασει ακόμα. Σίγουρα ωραία θα είναι γιατί η κολοκυθα από μόνη της μ´αρεσει πολύ.
Αλήθεια από ποιο χωριό είναι; Δεν το αναφέρετε πουθενά...
Επίσης όταν λέτε κίτρινο ρύζι εννοείτε το αμερικανικό το σπυρωτό;
Εγώ προς το παρόν έβαλα καρολίνα και θα δείξει πως θα βγεί.

Ευχαριστώ .

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin