Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Αλλιώτικος χαλβάς



Διαφορετική συνταγή για τον κλασσικό σιμιγδαλένιο χαλβά. Γίνεται αφράτος και σούπερ αρωματικός. Μια υπερπαραγωγή χαλβά!!!!

Υλικά:
  • 1 κούπα σπορέλαιο ή 3/4 σπορέλαιο, 1/4 μαργαρίνη
  • 1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 3 μήλα σε κύβους
  • 1/2 κούπα χοντροκομμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 αστεράκια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5 λεπτά προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  2. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας τη φλούδα λεμονιού και τον γλυκάνισο απ το σιρόπι
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα καβουρδίζοντας τα όσο θέλουμε. (Εγώ για να μη γίνει βαρύς ο χαλβάς το καβουρδίζω ελάχιστα).
  4. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την ινδική καρύδα
  6. Μόλις ξεκολλάει απ τα τοιχώματα τον φορμάρουμε.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Αρωματικά μπορείτε να βάλετε και να τα συνδυάσετε ανάλογα με τα γούστα σας. Καθώς επίσης και τα αποξηραμένα φρούτα. Η προσθήκη μήλου σε αυτόν το χαλβά δίνει υπέροχη γεύση και υφή είναι κάτι που του ταιριάζει πολύ.

15 σχόλια:

Ξανθή είπε...

elen πολλά τα υλικά σου, πιστεύω ότι θα είναι πολύ διαφορετικός από έναν απλό χαλβά!!
καλημέρα!!

Maria B. είπε...

οπως το είπες ''χαλβάς υπερπαραγωγή'' !!!!!!! θα ήθελα να τον δοκιμάσω οπότε παίρνω το κομματάκι μου !!!

καλό σαββατοκύριακο!!!!!

Pansofix είπε...

πολυ πλουσιος ο χαλβας...πραγματικη υπερπαραγωγη...

Ανώνυμος είπε...

Α, βρε κορη μου, θα τον φτιαξω πολυ συντομα,φαινεται γευστικοτατος!!!!!
Φιλια Νικη!

Benikos place είπε...

Πολυ δυναμικος χαλβας Ελενη!!Αλλα που να τολμησω να τον δοκιμασω, πρεπει να χασουμε κανα κιλο αλλιως καικαμε !!!Πολλα φιλια.

elen είπε...

@ Ξανθή μου καλημέρα! Όντως έχει αρκετά υλικά βέβαια εξαρτάται και από τα γούστα του καθενός τι θα χρησιμοποιήσει και τι όχι.

@ Μαράκι να το πάρεις το κομματάκι σου :) Καλό Σαββατοκύριακο:)

@ Pansofix έτσι τον ονόμασαν οι φίλοι μου που τον δοκίμασαν την Κ. Δευτέρα:Ρ

@ Νίκη μου να τον φτιάξεις και να μου πες αν σ΄άρεσε.

@ Benikos μια από τα ίδια και εγώ ίσα που τον δοκίμασα την Κ. Δευτέρα τώρα τα κεφάλια μέσα δεν πάει άλλο!! Φιλιά πολλά σε Βένια κορίτσια και αγόρια;ο)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Φοβάμαι μήπως θρυμματίζεται στο κόψιμο, από τα πολλά που εμπεριεχει.
Θα το δοκιμάσω αύριο, στο πρόγραμμα εξάλλου είχα το χαλβά
Καλό Σ/Κ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ελευθερία είπε...

χαλβα ακουω και τρεχουν τα σαλια μου!!!!!!!!
τον λατρευω σε ολες τις εκδοχες
και ο δικος σου ακουγετε... σουπερ!!!!

elen είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ εκεί που μπορεί να σου θρυμματιστεί είναι όπου υπάρχει κομμάτι αμύγδαλο αν δεν σου αρέσει παρέλειψε τα. Εγώ δεν αντιμετώπισα πάντως τέτοιο πρόβλημα τα έβαλα κομμένα στα 4 τα αμύδγαλα. Όσο για τα υπόλοιπα υλικά είναι μαλακά και ενσωματόνονται τέλεια στο μείγμα. Περιμένω εντυπώσεις.

@Ελευθερία μου και για μένα είναι ένα πολύ αγαπημένο γλυκό. Πολλά φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ελενάκι αυτή η υπερπαραγωγή σου πάει σίγουρα για Οσκαρ!!!!!!!!!
Πολύ σούπερ ο χαλβάς σου, εγώ δεν θα παρέλειπα κανένα από τα υλικά!
Καλό Σαββατοκύριακο!

kiki είπε...

Με φρούτα ε; Τέλειο θα είναι!

erifili είπε...

Elen μου έδωσες μια φοβερή ιδέα για να φτιάξω κάτι γλυκό. Ξέρεις, μου ήρθε κάτι σαν υπογλυκαιμία. Την υπερπαραγωγή σου δεν μπορώ αυτή τηνστιγμη να την πραγματοποιήσω διότι μου λοιπουν κάποια υλικά. ΄Ομως σιμιγδάλι, ζάχαρη, λαδι,σταφίδες έχω.΄Οπότε σε αφήνω, και τρέχω στην κουζίνα.

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Πραγματικά αλλιώτικος χαλβάς!! Πολύ μυρωδάτος πρέπει να είναι!!

Δημιουργία είπε...

Πολυ πλουσιος σε υλικα ο χαλβας και απ'ο,τι καταλαβαινω πλουσιος και σε γευση.

dhmhtra είπε...

Με όλα αυτά τα νόστιμα υλικά πως μπορεί να μην γίνει ο χαλβάς διαφορετικός και νόστιμος!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin