Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Κις λορέν (quiche lorraine) με μπρόκολο




Μια υπέροχη κις λορέν με μπρόκολο. Εύκολη και νόστιμη. Ένας τρόπος για να φάνε και τα παιδιά το πολύτιμο αυτό λαχανικό.

Υλικά για τη ζύμη :

  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2-3 κ.σ  κρύο νερό όσο για να ζυμώνεται η ζύμη μας

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 κούπα όχι πολύ βρασμένο μπρόκολο (καλά στραγγισμένο) σε μικρές φουντίτσες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 150 γραμ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
  • 5 φέτες τυρί gouda ή μισή κούπα τριμμένο 
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα
  • αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά προσθέτοντας τόσο νερό όσο να πετύχουμε μια απαλή ζύμη.
  2. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι και της κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι ώστε να μη φουσκώσει.
  4. Ψήνουμε τη ζύμη στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά.
  5. Αφού βγάλουμε την μισοψημένη ζύμη απ το φούρνο απλώνουμε τις φουντίτσες του  μπρόκολου και το τυρί φέτα καλύπτοντας την επιφάνεια της ζύμης.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στο μπρόκολο.
  8. Πάνω στρώνουμε τις φέτες ή το τριμμένο gouda και τέλος απλώνουμε τη μοτσαρέλλα.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin