Μια υπέροχη κις λορέν με μπρόκολο. Εύκολη και νόστιμη. Ένας τρόπος για να φάνε και τα παιδιά το πολύτιμο αυτό λαχανικό.
Υλικά για τη ζύμη :
- 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
- μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2-3 κ.σ κρύο νερό όσο για να ζυμώνεται η ζύμη μας
Για τη γέμιση:
- 1 1/2 κούπα όχι πολύ βρασμένο μπρόκολο (καλά στραγγισμένο) σε μικρές φουντίτσες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 150 γραμ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 5 φέτες τυρί gouda ή μισή κούπα τριμμένο
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα
- αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά προσθέτοντας τόσο νερό όσο να πετύχουμε μια απαλή ζύμη.
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι και της κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι ώστε να μη φουσκώσει.
- Ψήνουμε τη ζύμη στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά.
- Αφού βγάλουμε την μισοψημένη ζύμη απ το φούρνο απλώνουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και το τυρί φέτα καλύπτοντας την επιφάνεια της ζύμης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στο μπρόκολο.
- Πάνω στρώνουμε τις φέτες ή το τριμμένο gouda και τέλος απλώνουμε τη μοτσαρέλλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου