Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με πατάτες στο φούρνο


Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή για να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια. Στα παιδιά μου δεν αρέσουν τα κλασσικά  γιουβαρλάκια αβγολέμονο αυτά όμως τα τσακίζουν!!!

Υλικά:

  • 750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 4-5 πατάτες 

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουτιά πολτός (χυμός) ντομάτας 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη, λίγο κύμινο, πάπρικα, λίγη κανέλα προαιρετικά
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια
  2. Τα στρώνουμε σε ταψάκι
  3. Κόβουμε μέσα τις πατάτες 
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι
  5. Περιχύνουμε με το χυμό και το ελαιόλαδο
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
  7. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου
  8. Αν θέλουμε να πάρουν χρώμα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγη ακόμη ώρα.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Τα μπαχαρικά μπορείτε να τα παραλείψετε εμάς μας αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Γίνονται επίσης και στην κατσαρόλα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά μαζί.


1 σχόλια:

mia maria είπε...

Νιαμ νιαμ, ωραίο φαγάκι!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin