Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σούπερ σοκολατένιο κέικ


Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας αυτό το κέικ θα το λατρέψετε!! Εσωτερικά κάπως υγρό και με το συγκεκριμένο γλάσσο απογειώνεται!! Δοκιμάστε το!!!

Υλικά για το κέικ:

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3/4 κούπας κακάο 
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα βραστό νερό
  • 1 κ.γλ baking
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ κακάο και 1 κ.σ λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Υλικά για την ganache:

  • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτοςή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 μεγάλες κουταλιές σούπας γλυκόζη
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τη μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο και τη μία κουταλιά κακάο και αλείφουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ με πινέλο.
  2. Ανακατεύουμε τα 100 γραμ. κουβερτούρας στη 1/2 κούπα βραστό νερό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα στερεά μας υλικά ( αλεύρι, κακάο, ζάχαρη άχνη, αλάτι, baking)
  6. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε πρώτα το νερό που έχουμε λιώσει την κουβερτούρα και σιγά σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
  7. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε αλείψει με το βούτυρο-κακάο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 45-50 λεπτά περίπου.
  8. Το κέικ θα βγει ελαφρώς υγρό, μην κάνετε το τεστ με το μαχαίρι μέσα θα πρέπει να είναι υγρό. Εγώ το έψησα λίγο παραπάνω δηλαδή 55 λεπτά αλλά θα το ήθελα λίγο πιο υγρό.
  9. Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για μία ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.
  10. Αφού το ξεφορμάρουμε το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη μία ώρα.
  11. Ετοιμάζουμε τη ganache
  12. Βάζουμε να ζεσταθεί καλά η κρέμα γάλακτος και αφού την αποσύρουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, τη γλυκόζη και τη βανίλια και ανακατεύουμε ζωηρά.
  13. Αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα περίπου πριν την απλώσουμε στο κέικ.
Καλή επιτυχία!!!

5 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

πωπωπω κόλαση!!!!

http://fetoula.blogspot.gr/

Beauty Follower είπε...

Πω πω κόλαση!

beautyfollower.blogspot.gr

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽Οπως καθε χρονο δεν ξεχναω ποτε την μπλοκογειτονια ετσι και φετος περναω απο εδω να σου ευχηθω ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽

Elliniko Xreos sti Gastronomia είπε...

Είναι όντως σούπερ!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin