Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σνίτσελ ρολλά με πέστο πληγούρι και σάλτσα τυριών



Μια συνταγή της καλής μου φίλης Αδαμαντίας . Μιας χρυσοχέρας στην κουζίνα που αγαπάει τη μαγειρική όσο και εγώ και που θέλει πάντα να ευχαριστεί με τον καλύτερο τρόπο τους συγγενείς και τα φιλαράκια της. Αυτή τη συνταγούλα ήθελα  καιρό θέλω να ανεβάσω αλλά  λόγω έλειψης χρόνου δεν τα κατάφερνα. Θα μου πείτε πειρασμός λόγω νηστείας. Κρατήστε τη στα υπ όψιν και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει Την ευχαριστώ επίσης και για την τόσο λαχταριστή φωτογραφία της.


Υλικά:

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 6 Σνίτελ
  • 3 Φέτες τυρί του τόστ κομμένα στη μέση
  • 1 μπαλίτσα μοτσαρέλα κομμένη σε 6 κομμάτια
  • 6 κουταλάκια γλυκού σάλτσα πέστο βασιλικού
  • 12 λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
  • 2 Αυγά
  • 1/2φλυτζάνι γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
  • 50gr κρέμα γάλακτος
  • 100gr γάλα φρέσκο
  • 100gr φέτα100gr γιαούρτι ή ανθότυρο
  • 100gr κίτρινα τυριά(οτι έχουμε σπίτι)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
  • Πληγούρι

Εκτέλεση: 

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Αλοίφουμε το κάθε σνίτσελ εσωτερικά με μια κουταλιά πέστο,μετα βαζουμε μια απο τις κομμένες φέτες κίτρινου τυριού,απο πάνω 4 κομματάκια λουκάνικακια και τέλος ενα κομμάτι απο την κομμένη μοτσαρέλα.
  2. Τυλίγουμε το σνίτσελ ρολλάκι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες,γύρω γύρω και στα πλαινά κι έτσι δεν φευγεί τιποτα στο ψήσιμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι
  2. Σε ένα πιατο βάζουμε το σιμιγδάλι
  3. Και σε ένα άλλο το αλεύρι
  4. Βουτάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι,στο αυγό και τέλος στο σιμιγδάλι.
  5. Βάζουμε λίγο λαδάκι σε ενα τηγάνι και βάζουμε τα σνίτελ μέχρι να κάνουν μια κρούστα γύρω γύρω.
  6. Τα βάζουμε σε ενα ταψί,ρίχνουμε πάλι λιγάκι ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βάθμους για 40 λεπτά περίπου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
  1. Τρίβουμε τα τυριά και τα βάζουμε ολα μαζί σε ένα κατσαρολάκι,ανακατέβουμε με σύρμα να μην κολλήσει,χαμηλώνουμε την φωτια και αφήνουμε να βράζει για 7 λεπτακια περίπου
  2. .Σβήνουμε και ώσπου να σερβίρουμε θα δέσει κι αλλο.
Το πληγούρι το βράζουμε όπως το ρύζι για πιλάφι 1 πρός 3 και αφού το βράσουμε το βάζουμε στο ταψί απο τα σνίτσελ και παίρνει απίθανη γεύση απο το λαδάκι τους!

Αδαμαντία

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ολο το φαγάκι είναι άκρως δελεαστικό Ελενάκι μου!
Και η γέμιση αλλά και αυτή η υπέροχη τυρένια σαλτσούλα δείχνουν φανταστικές!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

elen είπε...

Ελενάκι μου καλή εβδομάδα πολλά φιλάκια!!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin