Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

~ Τούρτα ζαχαρωτά~

 
 

Πριν λίγο καιρό η μικρή μου έκλεισε τα δύο της χρόνια. Διάλεξα αυτή την τουρτίτσα για να σβήσει τα δυό της κεράκια. Ήθελα χρώματα μέσα έξω χρώμα που λείπει απ τη ζωή μας τον τελευταίο καιρό. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Παντεσπάνι βανίλια ουράνιο τόξο σιροπιασμένο, και γέμιση μους σοκολάτας. Επικάλυψη κρέμα βουτύρου και ζαχαρόπαστα. Τρώγονται τα πάντα πάνω σε αυτή την τούρτα καθώς είναι από ζαχαρόπαστα. Πάμε να την φτιάξουμε βήμα βήμα

Υλικά για μια τούρτα με 3 πάτους παντεσπάνι 24 εκατοστών:

~1 1/2 δόση παντεσπάνι
Το παντεσπάνι είναι συνταγή της φίλης Γεωργίας και θα  βρείτε τη συνταγή εδώ:
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/pantespani.html
Είναι φανταστική συνταγή για παντεσπάνι. Όποτε θέλω παντεσπάνι βανίλιας χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή και δεν με απογοητεύει ποτέ.

~ 2 δόσεις ζαχαρόπαστα η συνταγή εδώ:
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html

~ 1/2 δόση κρέμα βουτύρου για διακόσμηση κέικ συνταγή εδώ:
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-boutirou-gia-diakosmisi-keik.html

~ 3/4 κούπας σιρόπι

~ Χρώματα ζαχαροπλαστικής φούξια, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο ότι σας αρέσει.


Για τη μους σοκολάτας:

  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 75 ml καυτό νερό
  • 2 κ.σ κακάο σκόνη

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε τη συνταγή για το παντεσπάνι και χωρίζουμε τη ζύμη του σε 3 μέρη ή παραπάνω ανάλογα με πόσα χρώματα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.








2. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη φόρμα μας και ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά στο κέντρο της φόρμας εναλλάξ από κάθε χρώμα.


 
 




3. Μόλις τελειώσει το μείγμα μας προσεχτικά χωρίς να κουνήσουμε πολύ τη φόρμα φουρνίζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος. Για μιαμιση δόση παντεσπανιού μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο. Αν θέλετε να έχετε έτοιμους τους πάτους χωρίς να κόβετε το παντεσπάνι μπορείτε να το ψήσετε σε 3 διαφορετικά ταψάκια του ίδιου μεγέθους 24 εκ.
4. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι καλύτερα να το αφήσετε ένα βράδυ να ξεκουραστεί για να κόβεται ευκολότερα. Χωρίζετε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη και το κόβετε. Εγώ το κάνω χρησιμοποιώντας κλωστή.
5. Φτιάχνουμε τη μους: Διαλύουμε το κακάο στο καυτό νερό. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπαιν μαρί. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε το κακάο στην λιωμένη κουβερτούρα και μετά ενσωματώνουμε το μείγμα στη σαντιγί με απαλές κινήσεις.





6. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα και τον σιροπιάζουμε.

 


7. Βάζουμε πάνω τη μισή απ τη μους σοκολάτας.

 

8. Προσθέτουμε το επόμενο παντεσπάνι, σιρόπι, μους και μετά παντεσπάνι και σιρόπι μόνο.
 



9. Απλώνουμε τη κρέμα βουτύρου και στρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της τούρτας μας, και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλά θα ήταν να μείνει ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να δέσουν τα παντεσπάνια με την κρέμα.
 



10. Παίρνουμε τη μια δόση της ζαχαρόπαστας και τη χωρίζουμε σε μέρη όσα τα χρώματα των ζαχαρωτών που θα χρησιμοποιήσουμε.

 


11. Φτιάχνουμε τις φιγούρες που μας αρέσουν γλυφιτζουράκια καραμέλες κλπ και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ώστε να στεγνώσουν ένα βράδυ.( Μπορείτε να τα κάνετε μέρες πριν)
Ανοίγουμε την άλλη δόση ζαχαρόπαστας σε φύλλο πασπαλίζοντας τον πάγκο μας με νισεστέ και σκεπάζουμε την τούρτα μας.
12. Διακοσμούμε την τούρτα μας με τα ζαχαρωτά μας όπως μας αρέσει. 



 













4 σχόλια:

Unknown είπε...

Κατ'αρχήν χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία! Να χαίρεσαι την κορούλα σου!!! Συγχαρητήρια για την υπέροχη τουρτίτσα και για το blog! Λέω να επιχειρήσω να την φτιάξω στα πρώτα γενέθλια της μικρής μου το καλοκαιράκι :-)
Καλό βράδυ

mia maria είπε...

Τι υπέροχη τούρτα! Να τη χαίρεσαι την κούκλα σου, να είναι πάντα ευτυχισμένη:)

Kitchen Stories είπε...

Χρόνια Πολλά για το μικρό σου, που φαντάζομαι χαρές και γέλια που θα έκανε με τέτοια καταπληκτική τούρτα!
Εδώ τη χάρηκα εγώ, με όλα αυτά τα απίστευτα ζωηρά και όμορφα χρώματα και την έμπνευση!

Συγχαρητήρια Έλεν!
Z.

elen είπε...

@ Ρόζα ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια!! Καλή επιτυχία αν επιχειρήσεις να την φτιάξεις :)

@ Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!!

@ Ζαμπια μου να είσαι καλά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογάκια :)

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin