Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Cinnamon rolls με γλάσο καραμέλα γάλακτος

 Τι να πει κανείς γι αυτό το γλυκό!! Κόλαση!! προσωπικά δεν μπορώ να  του αντισταθώ με τίποτα!! Αφράτο ψωμάκι τσουρεκένιο γεμιστό με κανελοζάχαρη και καρύδι και το γλάσο καραμέλας γάλακτος από πάνω το κάνει ένα σούπερ γλύκισμα!!

Υλικά για τα ρολάκια:

  • 4- 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση:

  • 3/4 της κούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1/3 κούπας αλεσμένα καρύδια
  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό

Για το γλάσο καραμέλας γάλακτος:

  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κ. γλ αλάτι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/3 κούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε δύο κουταλιές σούπας απ τη ζάχαρη μέσα στο χλιαρό γάλα και εκεί διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μείγμα της μαγιάς και λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το λιωμένο βούτυρο ζυμώνοντας τη ζύμη με τα χέρια, να πετύχουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη φύλλο παραλληλόγραμμο 50 x 40 
  6. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το μαλακό βούτυρο και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει με την κανέλα. 
  7. Πασπαλίζουμε και το τριμμένο καρύδι
  8. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε φέτες πάχους ενάμισι δαχτύλου περίπου. 
  9. Γίνονται περίπου 16 ρολάκια
  10. Αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με αρκετό βούτυρο σε μια απόσταση το ένα με το άλλο όχι κολλητά γιατί θα φουσκώσουν
  11. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου
  12. Μετά το φούσκωμα μπορούμε να τα φυλλάξουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την επόμενη μέρα αφού τα αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.
  13. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις και φουρνίζουμε το ρολάκια μας
  14. Τα ψήνουμε για 20 -25 λεπτά
  15. Όσο τα ρολλάκια ψήνονται φτιάχνουμε το γλάσο
  16. Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
  17. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
  18. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  19. Περιχύνουμε τα ρολάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε απ το φούρνο και τα τσακίζουμε!!!!



sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin