Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο γλυκόξινο με Σαμιώτικο κρασί



 

Μια φανταστική συνταγή για κοτόπουλο, όπου το κοτόπουλο παίρνει γεύση και άρωμα απ το υπέροχο Σαμιώτικο κρασί και γίνεται στην κυριολεξία "λουκούμι" που λιώνει στο στόμα.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δύο
  • 1/2 κούπα Σαμιώτικο κρασί γλυκό (Vin Doux)
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • Λίγο χυμός λεμονιού ή ξύδι balsamico
  • 1 κ.σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ταψί αφού το ραντίσουμε με το λεμόνι ή το balsamico
  2. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα , το μέλι, και τα μπαχαρικά μας και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  3. Ψήνουμε σε αέρα + grill  σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας το ανα διαστήματα μέχρι να κάνει κρούστα.
  4. Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανητές, πουρέ η ρύζι.
 

Λίγα ακόμη μυστικά:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο γλυκό κρασί. Αν θέλετε για περισσότερο γεύση μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά του να το αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο και να το ψήσετε την επόμενη.
 

5 σχόλια:

mia maria είπε...

Πραγματικά λαχταριστό!
Καλή εβδομάδα:)

Helen Gr είπε...

Πραγματικά αρωματικό και νοστιμότατο! Υπέροχη η πρότασή σου, ευχαριστούμε!
Καλή σου μέρα!

Neli είπε...

Mου φαίνεται πως θα είναι νοστιμότατο,καλώς βρεθήκαμε καλό βράδυ.

Conna είπε...

Νομίζω ότι σε ενδιαφέρει αυτή η ανάρτηση ...

http://saborconna.blogspot.gr/2013/03/coffee-and-winners.html

επικοινώνησε μαζί μου μέχρι και αύριο 12/03 !

elen είπε...

@ Μαρία μου είναι όντως καταπληκτικό φαγάκι. Σε φιλώ!!

@ Helen ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου :)

@ Neli καλωσήρθες :)

@ Conna σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το όμορφο δώρο σου.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin