Κοτόπουλο τραγανό απ έξω ζουμερό από μέσα. Και γλιτώνουμε και τα λιπαρά του τηγανητού μιας και γίνονται στο φούρνο.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δυό
- χυμός λεμονιού
- 1 κούπα κεφίρ ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
- μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, σκόνη σκόρδου,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (κατά βούληση)
- λίγο ελαιόλαδο
- θρυμματισμένα corn flakes περίπου 1 1/2 κούπα
Εκτέλεση:
- Ραντίζουμε με το χυμό το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας
- Περιχύνουμε με το κεφίρ ή το γιαούρτι να πάει παντού
- Το σκεπάζουμε και το βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή όλη νύχτα και το ψήνουμε την επόμενη.
- Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου αφού τα πανάρουμε πριν στα τριμμένα corn flakes (νυφάδες καλαμποκιού)
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα+grill σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας τα που και που να ροδοψηθούν γύρω γύρω.
- Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ ή ρυζάκι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας.
- Καλή επιτυχία!!
Λίγα ακόμη μυστικά:
Προσέχουμε τα corn flakes να είναι αυτά που δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη ή μέλι δηλαδή η κλασσική συσκευασία των corn flakes. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας τα ώστε να καλοψηθούν και στο εσωτερικό. Πριν ξεφουρνίσουμε δοκιμάζουμε κόβοντας ένα κομμάτι ώστε να έχει καλοψηθεί μέχρι μέσα. Μπαχαρικά βάλτε ότι άλλο σας αρέσει. Ο συνδυασμός που έχω επιλέξει εγώ είναι ο αγαπημένος μας.
3 σχόλια:
Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου Ελένη μου εύγε!
Ωραίο κοτοπουλάκι τραγανό και ροδοκόκινο,μπράβο,καλό τριήμερο.
Πολύ ενδιαφέρουσα και η δική σου πρόταση με τα δημητριακά. Στο φούρνο πράγματι γίνεται τραγανό αλλά και ζουμερό.
Καλό τριήμερο!
Δημοσίευση σχολίου