Ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγάκι για να αξιοποιήσουμε και τα άφθονα κολοκυθάκια της εποχής.
Υλικά για ένα μέτριο παραλληλόγραμμο πυρέξ:
- 4 πατάτες σε φέτες
- 4-5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 8 φέτες ή τριμμένο τυρί gouda
- ψιλοκομμένο άνηθο
- 4 αυγά
- Ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα ή bakon
- Λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου μας και απλώνουμε τις φέτες της πατάτας αφού τις έχουμε αλατίσει
- Τις ραντίζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκρίλ να ροδίσουν γυρίζοντας τες και απ την άλλη πλευρά
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια
- Στρώνουμε στο πυρέξ τις φέτες πατάτας
- Από πάνω στρώνουμε φέτες ή τριμμένο τυρί ψιλοκομμένο άνηθο και τη μισή ποσότητας της γαλοπούλας
- Μετά απλώνουμε τα κολοκυθάκια τυρί πάλι άνηθο και γαλοπούλα
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας αλατοπίπερο και περιχύνουμε το πυρέξ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Καλή σας όρεξη!!
Λίγα ακόμη μυστικά:
Μπορείτε να παραλείψετε τη γαλοπούλα. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα τυριά πχ τυρί φέτα μαζί με το gouda η reggato ότι σας αρέσει.
4 σχόλια:
Καλημέρα Ελένη μου ωραιότατο το φαγητό σου και καλομαγειρεμένο! Φαντάζομαι αρώματα !!!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Ανθούλα μου!! πολλά φιλιά!!
Κόλαση!!!!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Πήρα μία πηρουνίτσα από το λαχταριστό σουφλέ σου, μην την ψάχνεις!
Φιλιά Ελενάκι μου!
Δημοσίευση σχολίου