Μπουγάτσα με υπέροχη αφράτη κρέμα!!!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας (Εγώ χρησιμοποίησα σφολιάτα)
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό περίπου 200 γραμμάρια
- 2 κ.σ corn flour
- 1.250 ml γάλα φρέσκο
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- Βούτυρο έξτρα αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας για να τα αλείψετε ενδιάμεσα.
- Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα αφού κρατήσουμε 1/4 της κούπας για να διαλύσουμε το corn flour, να πάρει βράση μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ανακατεύοντας ζωηρά το σιμιγδάλι και προσθέτουμε και το γάλα που έχουμε διαλύσει το corn flour.
- Ρίχνουμε μέσα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας
- Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
- Απλώνουμε στο ταψί μας το ένα φύλλο σφολιάτας ή τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λιωμένου βούτυρο
- Ρίχνουμε στη μέση την κρύα κρέμα
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας ή τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας
- Χαράζουμε την μπουγάτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελοζάχαρη.
6 σχόλια:
Πωπω Ελενάκι μου λαχταριστή λαχταριστή φαίνεται η μπουγάτσα σου!!! Μπράβο! Γειά στα χεράκια σου!!!
Με βλέπω αύριο πρωί να πηγαίνω για προμήθεια υλικών!!!
Φαίνεται λαχταριστή η μπουγάτσα σου!Να 'χα ένα κομματάκι για πρωινό με μπόλικη καννέλα!!!
την λαχτάρισα μέσα από την φωτογραφία!!! φαντάσου να την φτιάξω......
φιλιά πολλά!!!! καλή εβδομάδα!!!
Αγαπημενη!
http://beautyfollower.blogspot.gr
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!
Συγχαρητήρια πολύ ωραία συνταγή
Δημοσίευση σχολίου