Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή για να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια. Στα παιδιά μου δεν αρέσουν τα κλασσικά γιουβαρλάκια αβγολέμονο αυτά όμως τα τσακίζουν!!!
Υλικά:
- 750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
- 1 αυγό
- μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
- αλάτι-πιπέρι
- 4-5 πατάτες
Για τη σάλτσα:
- 2 κουτιά πολτός (χυμός) ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη, λίγο κύμινο, πάπρικα, λίγη κανέλα προαιρετικά
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια
- Τα στρώνουμε σε ταψάκι
- Κόβουμε μέσα τις πατάτες
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι
- Περιχύνουμε με το χυμό και το ελαιόλαδο
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
- Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου
- Αν θέλουμε να πάρουν χρώμα ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγη ακόμη ώρα.
Λίγα ακόμη μυστικά:
Τα μπαχαρικά μπορείτε να τα παραλείψετε εμάς μας αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Γίνονται επίσης και στην κατσαρόλα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά μαζί.
1 σχόλια:
Νιαμ νιαμ, ωραίο φαγάκι!
Δημοσίευση σχολίου