Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Κιμαδόπιτα σπέσιαλ



Υλικά:


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα των φύλλων
  • 2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ πελτέ ντομάτας ή 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας τύπου pummaro 
  • 200 γραμ τριμμένη μοτσαρέλλα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί που λιώνει
  • προαιρετικά 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα γάλα 
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι



Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια με λίγο νεράκι να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και το μπέικον, την πιπεριά  και το ελαιόλαδο και τα  σοτάρουμε
  3. Ρίχνουμε το αλάτι  τα μπαχαρικά και την σάλτσα και λίγο νεράκι και το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Το αφήνουμε να κρυώσει
  4. Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 5 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και απλώνουμε τη μισή γέμιση από πάνω ρίχνουμε την μισή μοτσαρέλα
  5. Βάζουμε πάνω 4 σουρωτά φύλλα λαδώνοντας τα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και το τυρί
  6. Σουρώνουμε πάνω στη γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα κρατώντας δύο για πάνω πάνω τα οποία τα στρώνουμε ευθεία όλα τα φύλλα τα λαδώνουμε ενδιάμεσα
  7. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια κόβοντας λίγο τη φύλλο μέχρι τη γέμιση
  8. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και περιχύνουμε την πίτα κουταλιά κουταλιά
  9. Απλώνουμε πάνω στην πίτα το τριμμένο κεφαλοτύρι
  10. Αφήνουμε στην άκρη την πίτα μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 180 βαθμούς και μετά ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει.


1 σχόλια:

Abiya Carol είπε...


Wonderful bloggers like yourself who would positively reply encouraged me to be more open and engaging in commenting.So know it's helpful.

hadoop training in chennai

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin