Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Μπεσαμέλ με γιαούρτι


Ελαφριά μπεσαμέλ με φίνα γεύση χωρίς βούτυρο που ταιριάζει απίθανα στα ογκρατέν, μουσακά, ακόμη και

στο παστίτσιο.

Υλικά:
* 4 κούπες γάλα φρέσκο
* 8 γεμάτες κουταλιές corn flour
* 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
* 1 αυγό
* αλάτι και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Κρατάμε 1/2 κούπα απ το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει.

2. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το corn flour και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε με σίρμα να μη σβολιάσει μόλις πήξει το αποσύρουμε απ'τη φωτιά.


3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό και το προσθέτουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας γρήγορα.


4. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα και γιαούρτι light για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Όταν τη στρώσω στο ταψί από πάνω πασπαλίζω με τυρί κεφαλοτύρι φρυγανιά τριμμένη και μοσχοκάρυδο τριμμένο και κάνει τέλεια τραγανή κρούστα.

4 σχόλια:

Benikos place είπε...

Πολύ καλή η ιδέα σου, κατι νοστιμο και ελαφρύ για τον επομενο μουσακά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ νόστιμη η μπεσαμέλ με γιαούρτι και χωρίς να υστερεί καθόλου σε νοστιμιά!!
Καλή βδομάδα:))

elen είπε...

Έτσι ακριβώς παιδιά πολύ ελαφριά σε γεύση και δροσερή ότι πρέπει για τον καλοκαιρινό μας μουσακά. Καλή εβδομάδα:)

mia maria είπε...

Πολύ ωραία η ιδεά σου! Φαίνεται μια χαρά και είμαι σίγουρη πως και στη γεύση θα είναι τέλεια. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin