Μια υπέροχη ανοιξιάτικη τούρτα με ζαχαρόπαστα.
Υλικά:
- 2 δόσεις από το συγκεκριμένο παντεσπάνι ή κάποιο άλλο παντεσπάνι της αρεσκείας σας
- 1 δόση κρέμα πατισερί
- 2 δόσεις ζαχαρόπαστα
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- 1 κουτάκι μεταλλικό morfat που το έχουμε χτυπήσει στο μίξερ με λίγη βανίλια
- Μερέντα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Σιρόπι για το βρέξιμο των παντεσπανιών (εγώ χρησιμοποίησα λίγο αραιωμένο σιρόπι από γλυκό φράουλα)
- Κουπ πατ σε διάφορα σχέδια
- Φαντασία και....
- Πολύ πολύ κέφι!!!!
Εκτέλεση:
1. Φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη κάνει κρούστα, αφήνοντάς τη να κρυώσει.
3. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
4. Το μείγμα πρέπει να γίνει άσπρο και αφράτο.
5. Προσθέτουμε το διπλοκοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις κουταλιά κουταλιά, να μη μας ξεφουσκώσει το μείγμα.
6. Στρώνουμε ταψί με λαδόκολλα(εγώ χρησιμοποίησα 32 εκ και έβαλα διπλή δόση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (διπλή δόση) αλλιώς 20 λεπτά για 1 δόση όπως λένε οι οδηγίες της συνταγής.
7. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από το ταψί.
8. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 3 όμοια παντεσπάνια
9. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στο δίσκο σερβιρίσματος και το περιχύνουμε με λίγο σιρόπι
10. Απλώνουμε μια στρώση μερέντα ή μαρμελάδα.
11. Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα πατισερί.
12. Επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο παντεσπάνι
13. Βάζουμε πάνω και το τρίτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε
14. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μόρφατ και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην τούρτα μας και στα πλαϊνά.
15. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει (με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε έτοιμη την τούρτα μας μέρες πριν στην κατάψυξη, και να τη στολίσουμε μια μέρα πριν )
16. Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη
17. Aνοίγουμε ένα φύλλο από ζαχαρόπαστα.
18. Με απαλές κινήσεις στρώνουμε τη ζαχαρόπαστα ομοιόμορφα πάνω στην τούρτα μας
19. Kόβουμε το περίσσευμα στη βάση της τούρτας μας.
20. Στο συγκεκριμένο σχέδιο χρωμάτισα μέρος της ζαχαρόπαστας με μωβ χρώμα και έφτιαξα μια κορδέλα μήκους όσο η περίμετρος της τούρτας, και φάρδος ένα περίπου δάχτυλο. Την έκοψα με το οδοντωτό εργαλείο που κόβουμε ζύμες και με λίγο νεράκι την κόλλησα περιμετρικά της τούρτας στην βάση της.
21. Στο πάνω μέρος κόλησσα με σταγόνες γλυκόζης, λουλουδάκια και πεταλουδίτσες που είχα φτιάξει από ζαχαρόπαστα μέρες πριν, και αφού στέγνωσαν τις είχα φυλλάξει σε ένα τάπερ.
Μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα σχήματα.
Μόλις τη στολίσετε βάλτε τη ψυγείο.
Καλή διασκέδαση!!!
9 σχόλια:
Πολύ όμορφη η τούρτα σου! Τι λέω όμορφη, τέλεια επαγγελματική εμφάνιση. Εμένα η αμυγδαλόπαστα μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο πράγμα.
big mama ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν είναι καθόλου δύσκολο απλά θέλει λίγο υπομονή. Η επικάλυψη είναι ζαχαρόπαστα δηλαδή ζύμη από άχνη ζάχαρη, έχω δώσει λίνκ για τη συνταγή της,αν πατήσεις πάνω στη λέξη "ζαχαρόπαστα". Ίσως γι αυτό στρώνει καλύτερα. Την αμυγδαλόπαστα δεν την έχω δουλέψει ποτέ και φαντάζομαι θα είναι δυσκολότερη.
Tι να πω?? Υποκλίνομαι!!!
Από προχθές που την είδα την θαυμάζω!!
Από εμφάνιση δεν το συζητάω, είναι εξαιρετική!
Από γεύση και να ήθελα να μάθω, θα φοβόμουνα μην χαλάσω αυτό το αριστούργημα!!
Μπράβο σου Ελενάκι:))
ωωωω...υποκλινομαι...εδω μιλαμε για επαγγελματια και μαλιστα καλλιτεχνη!!...μονο μια ενσταση...τετοιο ποιημα δε θελει μορφατ...βαλε του μια ολοπαχη σαντιγυ με κρεμα γαλακτος...
αψογη μις ελεν!!
Ελενάκι μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λογάκια!!!!
cook σε ευχαριστώ πολύ!!
Όσο για τη morfat τη χρησιμοποιώ γιατί εδώ η σαντιγί παίζει ρόλο συγκολλητή για τη ζαχαρόπαστα, και χρειάζομαι κάτι που να είναι αρκετά πηχτό εξάλλου η ποσότητα είναι λίγη για να τη νοιώσεις στη γεύση. Βέβαια σε όποιον δεν αρέσει μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει καλά χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Εμένα με βόλεψε πολύ η μόρφατ. Φιλιάααααα:)
Υπέροχη τούρτα καλή μου και με πολύ όμορφη παρουσίαση μπράβο σου.
Και ξανά τη θαυμάζω! Πολύ όμορφη και ανοιξιάτικο το λουκ της!
Καταπληκτική η τούρτα!! Είναι αριστούργημα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Τα λουλουδάκια και τις πεταλουδίτσες αν τις κάνεις μέρες πριν και τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο δεν χαλάνε/ξεραίνται μετά?
Ευχαριστώ
Καταπληκτική η τούρτα!! Είναι αριστούργημα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Τα λουλουδάκια και τις πεταλουδίτσες αν τις κάνεις μέρες πριν και τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο δεν χαλάνε/ξεραίνται μετά?
Ευχαριστώ
Δημοσίευση σχολίου