Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Γλυκό κουταλιού φράουλα



Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και τις λατρεύουμε. Έτσι λοιπόν φέτος εκτός από μαρμελάδα έφτιαξα και γλυκό το οποίο θα συνοδεύσει τα παγωτάκια μας το καλοκαιράκι και όχι μόνο.

Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες γερές κόκκινες όχι μαλακές.
  • 700 γραμ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες απ το κοτσάνι τους τις βαζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να σταθεί όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα βράζουμε ελάχιστα το γλυκό μέχρι να το ξαφρίσουμε λίγα λεπτάκια είναι αρκετά.
  3. Αφήνουμε να σταθεί έτσι για 12 ώρες
  4. Στραγγίζουμε απ το σιρόπι τις φράουλες και δένουμε το σιρόπι βράζοντας το σε δυνατή φωτιά. Αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε εν τω μεταξύ και το σιρόπι που στραγγίζουν οι φράουλες.
  5. Μόλις δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με το χυμό λεμονιού να πάρουν μια βράση τις ξαφρίζουμε και κατεβάζουμε το γλυκό απ τη φωτιά.
  6. Μόλις κρυώσει το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Προσέχουμε να μη βράσουμε πολύ τις φράουλες για να μη λιώσουν. Το σιρόπι πριν ρίξουμε τις φράουλες στο τελευταίο στάδιο πρέπει να είναι καλά δεμένο. Άρωμα έξτρα δεν χρησιμοποιώ καθώς είναι ωραίο να μοσχοβολάει μόνο φράουλα.

12 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Από τα αγαπημένα γλυκά!!
Και βέβαια άριστα που δεν βάζεις άλλα αρωματικά τα γλυκά πρέπει να έχουν το δικό τους άρωμα!!
Μια φορά μου χάρισαν μαι μαρμελάδα με σπιτικά φρούτα και πολύ βανίλια που δεν ήξερα τελικά τι έτρωγα!!!
Καλή Κυριακή!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

τέλειο, και το χρώμα υπέροχο.
περιττό να σου πω ότι έχω φτιάξει άπειρες φορές φέτος και δεν προλαβαίνω να αποθηκεύσω ούτε λίγες για άλλη εποχή, όπου κι αν τις κρύψω τις ανακαλύπτουν τα λαγωνικά μου, συμφωνώ σε ένα τόσο αρωματικό φρούτο καλό είναι να μη βάζουμε άλλα αρωματικά

Και λοιπόν;E allora? είπε...

πωπωπω ειδα τη φωτο...ειδα και τη φωτο του συκαλακι και μου'πεσαν τα σαλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχο γλυκό , όμως βρε παιδάκι μου όποτε το ξεκινώ καταλήγει...μαρμελάδα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γεια σου Ελενακι με το άπαιχτο γλυκάκι!!!
Η μόνη χρονιά (λόγω εξετάσεων) που δεν το έφτιαξα και μου κακοφάνηκε.
Τρατάρομαι λοιπόν από το δικό σου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

Δημιουργία είπε...

Απο τα αγαπημενα μου γλυκα.Καλοφαγωτο και του χρονου να εισαι καλα να το ξαναφτιαξεις.

mia maria είπε...

Πανέμορφο φαίνεται και τι ωραίο χρώμα!

Cahide είπε...

Çok değişik şeyler varmış burada....

Μarion, είπε...

Πολύ ωραίο εγινε το γλυκάκι..και απο χρώμα τέλειο..

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!!θα την φτιάξω για τα βαφτίσια της κορούλας μου που είναι στις 21 Μαϊού, μήπως γνωρίζεις πόσα κιλά φράουλες χρειάζομαι έτσι ώστε να γεμίσω 140 βαζάκια των 45ml;σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Κατερίνα
Υ.Γ:στα παιδάκια θα κάνω ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια για να αποφύγω καμία τυχών αλλεργία,όποιος μεγάλος νομίζω θα κρατηθεί!!!

elen είπε...

Κατερίνα καλό Πάσχα και σε σένα και με το καλό τα βαφτίσια της μικρούλας σου!!
Ωραία η ιδέα σου για αυτό το γλυκάκι. Λοιπόν θα για 140 βαζάκια θα σου πρότεινα να κάνεις διπλή δόση γλυκού δηλαδή 2 κιλά φράουλες. Είναι καλύτερο να σου περισσέψει παρά να μη σου φτάσει μη σου πω και τριπλή δόση γιατί θα την φάτε σίγουρα στο σπίτι πριν τη βάλεις στα βαζάκια!!!
Καλή η σκέψη σου για τα παιδάκια. Με το καλό και πάλι και καλή επιτυχία:)

MRM_Terk είπε...

Δεν έχω λόγια!! Πολύ ωραίος στολισμός του πιάτου και πρέπει να ήταν πεντανόστιμο!!!!!!!!!!!! :-D

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin