Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κέικ πορτοκαλιού σιροπιαστό




Λαχταριστό ζουμερό κέικ με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού.

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. γιαούρτι
  • 450 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του απλό ή με άρωμα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ.  baking powder
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια

Σιρόπι:
  • 700 γραμ. ζάχαρη
  • 400 γραμ. χυμός πορτοκάλι
  • 400 γραμ. νερό
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια, το baking, το αλάτι και το ξύσμα
  4. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι
  5. Βάζουμε το μείγμα μας σε παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό ταψί αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το αλευρώσουμε καλά.
  6. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 45-60 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
  7. Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  8. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά
  9. Σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι το κέικ μας μέχρι να απορροφήσει καλά το σιρόπι. Αυτό μπορεί να γίνει λίγο λίγο γιατί δεν το παίρνει όλο το σιρόπι αμέσως. Ρίχνουμε δηλαδή το μισό σιρόπι περιμένουμε να απορροφηθεί και μετά συνεχίζουμε σιγά σιγά με το υπόλοιπο.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.

3 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολύ ζουμερό και μοσχομυρωδάτο! Τι καλύτερο;

Beauty Follower είπε...

Φαινεται λαχταριστό!

Καλη εβδομαδα εύχομαι :)

http://beautyfollower.blogspot.gr

Anthemis είπε...

Ελενίτσα μου φαίνεται λαχταριστό - λαχταριστό! Φαντάζομαι τα αρώματα του! Κρίμα που δεν είμαι εκεί να το δοκιμάσω! Φιλάκια!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin