Υλικά:
- 1-1.5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι τεμαχισμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι κρασί (χρησιμοποιώ Σαμιώτικο λευκό ή μοσχάτο)
- 1 ½ χάρτινο κουτί πολτός ντομάτας ή πολτός φρέσκιας ντομάτας (βάλτε λίγο παραπάνω σε αυτή την περίπτωση)
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,λίγο μπαχάρι,1 φύλλο δάφνης.
- 1 1/2 κ.γλ ζάχαρη(Αν βάλω μοσχάτο κρασί βάζω λιγότερη ζάχαρη)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το λάδι και θωρακίζουμε το κρέας μας.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σωταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα , τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και μετά το μεταφέρουμε σε γάστρα.
- Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας (ελέγχουμε ενδιάμεσα αν χρειάζεται νεράκι).
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας , ρύζι , τηγανιτές πατάτες, ή κάποιο ζυμαρικό.
Kαι καλή μας όρεξη!!!
9 σχόλια:
πολύ ωραία ίδεα....
καλό μήνα νάσαι καλά
Ευχαριστώ πολύ :ο) Καλό μήνα και σε σένα.
Kαλό μήνα Elenaki, καλή Πρωτομαγιά!!
Πεντανόστιμο το φαγάκι σου!!
ωραίο αν και δεν μπορώ να φάω, χορταίνω με το μάτι
Σε ευχαριστώ συνονόματη να σαι καλά καλό μου. Καλό μήνα και σε σένα:ο)
Άστα είναι κόλαση γαστερόπληξ!!!!
Καλό μήνα σου εύχομαι:ο)
Καλό μήνα και καλή πρωτομαγια πατριδα!!!και πάντα τετιες νοστιμιες....αχ αυτα τα πασχαλινα κιλα....
Καλώς το πατριωτάκι. Καλό μήνα και από εδώ. Άστα αυτά τα κιλά πονεμένη ιστορία:((
Το έκανα το φαγητό πολύ επιτυχία ευχαριστώ πολύ για την συνταγή
Δημοσίευση σχολίου