Υλικά:
- 3 αυγά
- 175 γραμ. μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 250 γραμ. τριμμένα καρότα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. γλ. Baking
- 1κ. γλ. σόδα
- 2 κ. γλ. Κανέλα (προαιρετικά 1 κ.γλ γαρύφαλλο)
- 1 κ.γλ βανίλια
- 150 γραμ. καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα
- Για το γαρνίρισμα: Λιωμένη λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τα καρύδια.
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά το baking , και τη σόδα και τα προσθέτουμε λίγο ,λίγο στο μείγμα μας.
- Γεμίζουμε κάθε υποδοχή της μαφινιέρας μέχρι τα 2/3 ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια μέσα στη μαφινιέρα και τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο.
Αν θέλουμε πριν τα ψήσουμε μπορούμε να βάλουμε στη μέση από ένα μικρό κομμάτι κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα.
8 σχόλια:
Πολύ ωραία τα γλυκάκια....καλησπέρα και πολλά φιλία στη νεραϊδούλα.
WOW!!!!
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αλμυρά μαφινάκια!!
Οταν κατάλαβα ότι ήταν γλυκά, ενθουσιάστηκα!!
Τι λαχταριστά που φαίνονται!!
Πολυ λαχταριστα τα Μαφινς πανω που τα ψαχναμε..πολλα φιλια απο Βερολινο :))
Καλησπέρα σας!!! Αυτά τα άτιμα μάφινς με κατέστρεψαν απόψε. Έχασα το λογαριασμό. Δεν θυμάμαι πόσα έφαγα :)))
Τέλεια φαίνονται και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πως να σταματήσεις μόνο στο ένα!
Έλενα άστα είναι όντως λαχταριστά τα άτιμα!!!
Benikos φιλιά και σε σας, άντε να καλοκαιριάσει να μας ξανάρθετε.
stratogr καλησπέρα, με μεγάλη χαρά θα την φιλήσω τη νεραϊδούλα μου:)
Αχ!!!!
δεν θα τα χασω; θα τα χασω! που θα παει, μετα θα σας βαλω ολες να τα ξαναφτιαξετε για να δοκιμασω κι εγω!!!!!!!
όπως και αν είναι τα μαφινς μ' αρέσουν, και με καροτάκι τέλεια
Δημοσίευση σχολίου