Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πρασόσουπα βελουτέ






Μια βελούδινη θρεπτική σουπίτσα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά:


  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • μισό σφηνάκι λευκό κρασί
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή 1 κύβο έτοιμο διαλυμένο σε 1 lt νερό
  • λίγη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
  • λίγη πάπρικα


Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα το ζωμό
  3. Βάζουμε πιπέρι λίγη πάπρικα και το ξύσμα και σιγοβράζουμε σκεπάζοντας την κατσαρόλα να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  4. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και περνάμε τη σούπα μας απ το μούλτι να γίνει κρέμα.
  5. Σερβίρουμε ζεστή με λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλισμένη πάπρικα.

2 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολύ ωραία! Ότι πρέπει για τον καιρό!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λαχταριστή, θρεπτική, χουχουλιάρικη η σουπίτσα σου Ελενάκι μου!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin