Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

~Τηγανιτή Πίτα~



Μια εύκολη τηγανιτή αλλά και πεντανόστιμη πίτα! Γρήγορη και για πολλούς περισσότερο αγαπητή και από την δημοφιλή πίτσα!!! Έτοιμη σε 30'!!

Υλικά:
  • 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Τυρί φέτα (όση θέλουμε)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • Νερό όσο πάρει έτσι ώστε να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.
Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Ανοίγουμε δύο φύλλα στρογγυλά,(να είναι χοντρούτσικα), ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Το μεγάλο το κρατάμε για την βάση της πίτας. Στη συνέχεια τρίβουμε επάνω στο μεγάλο φύλλο όση φέτα θέλουμε.
  • Έπειτα, "καπακώνουμε" την πίτα με το πιο μικρό φύλλο.
  • Την διπλώνουμε γύρω γύρω καλά.
  • Είναι έτοιμη για τηγάνισμα. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο να λιώσει, προσθέτουμε την πίτα μας και σιγοψήνουμε, ελέγχουμε που και που πότε είναι έτοιμη για να την αναποδογυρίσουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Λίγα Μυστικά ακόμη:
Μπορούμε στο τύλιγμα των άκρων της πίτας να προσθέσουμε και εκεί φέτα για να μην είναι σκέτο ζυμαράκι. Η πίτα πρέπει να σιγοψηθεί για να λιώσει καλά η φέτα και ξεροψηθεί το φύλλο μας. Τα υλικά αυξομειώνονται ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin