Μια εύκολη τηγανιτή αλλά και πεντανόστιμη πίτα! Γρήγορη και για πολλούς περισσότερο αγαπητή και από την δημοφιλή πίτσα!!! Έτοιμη σε 30'!!
Υλικά:
- 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Τυρί φέτα (όση θέλουμε)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι ξύδι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- Νερό όσο πάρει έτσι ώστε να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.
- Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
- Ανοίγουμε δύο φύλλα στρογγυλά,(να είναι χοντρούτσικα), ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Το μεγάλο το κρατάμε για την βάση της πίτας. Στη συνέχεια τρίβουμε επάνω στο μεγάλο φύλλο όση φέτα θέλουμε.
- Έπειτα, "καπακώνουμε" την πίτα με το πιο μικρό φύλλο.
- Την διπλώνουμε γύρω γύρω καλά.
- Είναι έτοιμη για τηγάνισμα. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο να λιώσει, προσθέτουμε την πίτα μας και σιγοψήνουμε, ελέγχουμε που και που πότε είναι έτοιμη για να την αναποδογυρίσουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Μπορούμε στο τύλιγμα των άκρων της πίτας να προσθέσουμε και εκεί φέτα για να μην είναι σκέτο ζυμαράκι. Η πίτα πρέπει να σιγοψηθεί για να λιώσει καλά η φέτα και ξεροψηθεί το φύλλο μας. Τα υλικά αυξομειώνονται ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου