Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Πρασοκοτόπιτα σε ρολό




Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κούπα κοτόπουλο βρασμένο
  • 3-4 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 100 γρ κασέρι σε κύβους
  • ½ κούπα λάδι
  • 1 αυγό
  • λίγο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε στο τηγάνι τα πράσα με 1 κούπα νερό και ελάχιστο λάδι τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά τούς.
2.Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
3.Αφού κρυώσει λίγο, βάζουμε και το κασέρι
4.Χωρίζουμε τα φύλλα στη μέση 5 και 5.
5.Αλείβουμε με το πινέλο λάδι στο πρώτο φύλλο, βάζουμε το επόμενο φύλλο από πάνω, λάδι, φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι, φύλλο.
6.Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα μισά.
7.Βάζουμε τη μισή γέμιση, σε λωρίδα, παράλληλα στη μεγάλη πλευρά των φύλλων .
8.Το τυλίγουμε χαλαρά. Το κόβουμε στη μέση [για να χωρέσει στη λαμαρίνα] και το βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο από κάτω.
9.Επαναλαμβάνω για τα άλλα μισά φύλλα και στο τέλος έχουμε 4 ρολλα.
10.Τα χαράζουμε σαν στρουντελ, σχεδόν μέχρι κάτω.
11.Χτυπάμε το αυγό με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα.
12.Αλείφουμε με το πινέλο μέσα στις χαρακιές, πολύ πράμα, 5-7 φορές μέχρι να τελειώσει.
13.Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει


Λίγα μυστικά ακόμα

Τις περισσότερε φορές αυτή την πίτα την φτιάχνω με κότα που έχει περισσέψει από την προηγούμενη. Και επειδή η μαγειρική είναι φαντασία πολλές φορές βάζω μανιτάρια, κρεμά γάλακτος και μαϊντανό. Ότι αρέσει στον καθένα.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin