Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

~Ντολμαδάκια γιαλαντζί~





Υλικά:

  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 4-5 κρεμμυδάκια χλωρά
  • 1 ματσάκι μικρό άνηθο
  • Μπόλικο δυόσμο
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού
  • Αμπελόφυλλα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε στο multi τα ξερά κρεμμύδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα αρωματικά, και 1 κούπα από το ελαιόλαδο, και τα τσιγαρίζουμε

3. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το ρύζι.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα.

5. Αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια σε κατσαρόλα κυκλικά , αφού καλύψουμε τον πάτο της με ορισμένα αμπελόφυλλα.

6. Προσθέτουμε 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι χυμό λεμονιού .

7. Βάζουμε στο τέλος πάνω από τα ντολμαδάκια μας ένα πιάτο ώστε να τα συγκρατήσει κατά το βράσιμο, και προσθέτουμε χλιαρό νερό που να τα σκεπάζει.

8. Τα σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.

9. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με γιαουρτάκι.





1 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Μμμ βρήκα τι μαγειρεύουμε σήμερα!! το κάνω tweet!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin