Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

~Ονειρεμένη λεμονόπιτα~



Τραγανή λεμονόπιτα με μπισκοτένια βάση και κρεμώδη γέμιση. Συνδιάζεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή και σκέτη συνοδεύοντας το απογευματινό καφεδάκι μας.

Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
  • 260 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ.ζάχαρη
  • 150 γραμ.βούτυρο αγελαδινό ή βιτάμ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα:
  • 4 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. γλ. κοφτό ξύσμα από λεμόνι
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα και τη βανίλια και τα δουλεύουμε με τα δάχτυλα να γίνει μια ζύμη ψιχουλιαστή.
  2. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ 35*23 περίπου και στρώνουμε τη ζύμη πατώντας τη να καλύψει τον πάτο του ταψιού και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  3. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας αρκετή ώρα ώσπου να ασπρίσουν και τα στρώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου ώσπου να κάνει μια τραγανή κρούστα από πάνω.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για το κλασικό βιτάμ χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδος δίνει έξτρα άρωμα και γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί και με λίγη σαντιγί. Τρώγεται ζεστή και την ίδια μέρα, την άλλη μέρα είναι λίγο πιο τραγανή σαν μπισκότο με γέμιση λεμονιού!!!!



sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin