Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

~Καροτοκεφτέδες~




Νόστιμο μεζεδάκι για την μπυρίτσα.


Υλικά:

  • 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 μέτριες πατάτες τριμμένες και αυτές
  • 1/4 τριμμένο κεφαλοτύρι ή regato
  • 2 μέτρια κρεμμυδάκια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 2 δοντάκια σκόρδου λιωμένα
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει για να γίνει το μείγμα μας χυλός.
Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένας αφράτος χυλός και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά σε καυτό ελαιόλαδο.
  • Βγάζοντας τους, τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν απ το περιττό λάδι και σερβίρουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και λίγο ψιλοκομμένο πράσο, και λίγο κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο καλά, όπως επίσης και ότι άλλο μυρωδικό θέλετε.

Τα λαχανικά τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη.

Μπορείτε αντί κεφαλοτύρι να βάλετε τυρί φέτα ή μισό μισό.




sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin