Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

~Σπανακοτυρόπιτα~




Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά:
  • 1 κιλό σπανάκι ή ανάλογα με το ταψί μας
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
  • 400 γραμ. τυρί φέτα
  • Ένα μικρό ματσάκι άνηθο
  • Πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο περίπου

Φύλλο: Νο 1 τραγανό φύλλο:

  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπες νερό
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Φύλλο Νο2:

Σφολιάτα σπιτική


Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα τα κρεμμύδια και μετά προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, να μαραθεί και να πιεί τα υγρά του προσθέτουμε τον άνηθο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο .
Αφού πιει τα υγρά του αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει τότε προσθέτουμε το τυρί σε τρίμματα.
Για το φύλλο Νο1 : φτιάχνουμε μια ζύμη με τα υλικά που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Αφήνουμε ½ ωρίτσα να ξεκουραστεί αφού την χωρίσουμε σε 14 μπαλίτσες.
Μετά κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε φυλλαράκια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο αλοίφοντας τα με βούτυρο λιωμένο ανάμεσα.
Τα τοποθετούμε ανά 7. 7 φυλλαράκια για το πάνω φύλλο και 7 για το κάτω φύλλο της πίτας μας.
Παίρνουμε το πυργάκι από τα 7 φυλλαράκι α και το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Στρώνουμε τη γέμιση και κάνουμε το ίδιο για το πάνω φύλλο βουτυρώνουμε χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι προαιρετικά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin