Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

~Σαμιώτικοι ρεβιθοκεφτέδες~





Νόστιμοι τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες που μοιάζουν με λουκουμαδάκια και φτιάχνονται με ωμά αλεσμένα ρεβίθια. Περιζήτητο ορεκτικό που κάνει θραύση στα ταβερνάκια στο νησί μας, όποιος φάει σίγουρα ζητάει και δεύτερη μερίδα.


Συστατικά

  • 200 γραμ.μουλιασμένα από βραδύς ρεβίθια
  • 4-5 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 250 γραμ.περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ. baking
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

  • Εχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από βραδύς σε μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα κάνουμε πολτό. Αν είναι το μείγμα σφιχτό και δεν χτυπιέται καλά στο μπλέντερ προσθέτουμε μια ντοματούλα ακόμη ή λίγο νεράκι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μπώλ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (το αλεύρι το υπολογίζουμε έτσι ώστε να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πηχτό πολύ ούτε νερουλό) και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί και μετά τηγανίζουμε παίρνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιά κουταλιά απ το μείγμα μας σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο (σε κατσαρολίτσα ή φριτέζα) να σκεπάζονται απ το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.


Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αντί για μπλέντερ τα τρίβουμε στο multi χωρίς να λιώσουν πολύ και έτσι μένουν και κάποια ρεβίθια χοντροκομμένα έτσι γίνονται πιό τραγανοί αλλά δεν φουσκώνουν πολύ.

Οι παλιές νοικοκυρές έσπαζαν τα ρεβίθια σε γουδί. Στο μπλέντερ γίνονται ομοιόμορφοι και μοιάζουν σαν μικροί ρεβυθολουκουμάδες.

3 σχόλια:

tanyadmin είπε...

καλησπεραααα...χαίρομαι που ηρθα στα κουζινοσκαλίσματά σου....και οι ρεβυθοκεφτέδες!!!μμμμ...απλά υπέροχοι....ελπίζω να τα λέμε!!!φιλιαααααααα

Ανώνυμος είπε...

μμμμμ......νοστιμότατοι οι ρεβυθοκεφτέδες....χρυσαφένιοι και τραγανοί..."ουκ έστιν αριθμός"...πόσους έφαγα...!!!
Gia

Τατιάνα είπε...

Αγαπώ ρεβυθοκεφτέδες!!!!!!!!!!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin