Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

~Μοσχάρι με πουρέ λαχανικών~



Ελαφρύ μοσχαράκι με άσπρη σαλτσούλα που συνοδεύεται από πουρέ λαχανικών.

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) σε μερίδες
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε δοντάκια
  • 2-3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο σέλερυ ή σέλινο
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 2 κ.σουπ.corn flour.

Για τον πουρέ θα χρειαστούμε:

  • πατάτες
  • σέλινο
  • λίγο αρακά
  • τα καρότα που βράσαμε με το κρέας
  • γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 κ.σ βιτάμ
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Μπήγουμε το μαχαίρι στα κομμάτια του κρέατος και στην οπή που δημιουργείται μπήγουμε από ένα δοντάκι σκόρδο
  2. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας απ όλες τις πλευρές
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ.
  4. Προσθέτουμε το σέλερυ, τα καρότα, το κρεμμύδι ολόκληρο, προσθέτουμε νερό που να σκεπάζει το κρέας και το σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου (χύτρα ταχύτητος 30 λεπτά περίπου).
  5. Μόλις βράσει διαλύουμε το corn flour σε λίγο νεράκι το ρίχνουμε στο φαγητό μας ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σαλτσούλα του.
  6. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά τα πολτοποιούμε και τους προσθέτουμε το γάλα, το βιτάμ, λίγο αλατάκι και προαιρετικά τριμμένο τυράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή της Αργυρώς που είδα στην TV και από τότε έχει γίνει η αγαπημένη μας!!!

Συνοδεύεται επίσης και με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin