Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

~Κυδώνια ψητά Πολίτικα~



Περιγραφή

Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιροπάκι και γεμισμένα με σαντιγί ή παγωτό.


Υλικά:

  • 5 κυδώνια
  • 1 λεμόνι
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
  • Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
  • Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τα κυδώνια να φύγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.
  • Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
  • Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας,το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη ,προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κονιάκ.
  • Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο από το σιρόπι τους (αν βλέπουμε ότι μας αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
  • Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμη:

Αν θέλετε το σιροπάκι να είναι αραιό μειώστε τη ζάχαρη και βάλτε 1/2 κιλό περίπου.
Αν βάλετε όλη τη ζάχαρη το σιροπάκι θα είναι σαν ζελέ μόλις κρυώσουν.








sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin