Περιγραφή
Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιροπάκι και γεμισμένα με σαντιγί ή παγωτό.Υλικά:
- 5 κυδώνια
- 1 λεμόνι
- 3/4 του κιλού ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
- Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
- Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια να φύγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.
- Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
- Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας,το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη ,προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κονιάκ.
- Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο από το σιρόπι τους (αν βλέπουμε ότι μας αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
- Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Αν θέλετε το σιροπάκι να είναι αραιό μειώστε τη ζάχαρη και βάλτε 1/2 κιλό περίπου.
Αν βάλετε όλη τη ζάχαρη το σιροπάκι θα είναι σαν ζελέ μόλις κρυώσουν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου