Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

~ Ψάρι λεμονάτο με πατάτες light~



Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 φέτα ψάρι μπακαλιάρος(φιλέτο) ,ή 4 φιλέτα γλώσσας ή 1 φέτα πέρκα.
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 πράσο μεγάλο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κλαράκι σέλινο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ γεμάτη corn flour


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις μισές φέτες του κρεμμυδιού.
  2. Απλώνουμε τις μισές φέτες απ τις πατάτες
  3. Πάνω από τις πατάτες το πράσο
  4. Πάνω πάλι τις υπόλοιπες πατάτες
  5. Και τέλος το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σέλινο ψιλοκομμένο
  6. Βάζουμε νεράκι ίσα που να τα σκεπάζει αλάτι , πιπέρι, και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες το ψάρι και το λάδι και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το ψάρι μας άλλα 15 -20 λεπτά περίπου
  8. Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά διαλύουμε το corn flour στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό μας.


Και καλή μας όρεξη!!


1 σχόλια:

Anthemis είπε...

Υπέροχο το φαγητό σου Ελένη μου! Φιλάκια!

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin