Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

~Ανοίγω φύλλο στη μηχανή ~




Εδώ θα σας δείξω ένα τρόπο πως μπορούμε να ανοίξουμε εύκολα φύλλο στη μηχανή.

Υλικά για το μεγάλο ταψί του φούρνου:

  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 κ. γλ. Αλάτι

Οδηγίες

recipe image
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 8 μπαλίτσες (4 για τα κάτω φύλλα -4 για τα πάνω φύλλα)
Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
recipe image
2. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και απλώνουμε λίγο με τον πλάστη την μπαλίτσα να πλατύνει.
recipe image
3. Ρυθμίζουμε τη μηχανή στο 1 το πιο χοντρό φύλλο δηλαδή και περνάμε το φύλλο μία φορά
recipe image
4. Το αλευρώνουμε ξανά.
recipe image
5. Το περνάμε απ ό την επόμενη σκάλα της μηχανής μας Νο2.
recipe image
6. Αλευρώνουμε και το περνάμε στο Νο 3
recipe image
7. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά περνώντας το φύλλο από την τελευταία σκάλα της μηχανής
recipe image
8. Κόβουμε το μακρύ φύλλο στη μέση
recipe image
9. Απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας το ένα δίπλα στο άλλο, η άκρη του δεύτερου να σκεπάζει την άκρη του πρώτου
recipe image
10. Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα φύλλο, σύνολο 4 φύλλα (2 μεγάλα κομμένα στη μέση)
recipe image
11. Λαδώνουμε καλά και κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά(2η στρώση)
recipe image
12. Στρώνουμε τη γέμιση της πίτας μας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα πάνω φύλλα
recipe image
13. Χαράσσουμε τα φύλλα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής μας .
Η πίτα μας είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το φύλλο χρησιμοποιείται και για γλυκές πίτες όπως μπουγάτσα, μόνο που αντί για λάδι θα αλείψουμε τα φύλλα με λιωμένο βούτυρο.




sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin