Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

~Κρέπες με κιμά~



Νόστιμες κρεπούλες με κιμά, η γνωστή συνταγή κανελόνια αλλά με κρέπες.

Υλικά:


Για τις κρέπες:

  • 3 αυγά
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 3 φλ.γάλα
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο.
Για τον κιμά:
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα
Για την σάλτσα ντομάτας:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • ελάχιστο κρασί
  • 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,1 κ.γλ ζάχαρη
  • 6 φέτες τυρί gouda ή άλλο τυρί που να λιώνει.
Εκτέλεση:
  1. Φτιάχνουμε τις κρέπες.
  2. Φτιάχνουμε τον κιμά όπως για τα μακαρόνια χωρίς να έχει όμως υγρά.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά βράζουμε για 10 λεπτάκια περίπου να δέσει.
  4. Γεμίζουμε μια μια κρέπα με τον κιμά την τυλίγουμε και την στρώνουμε σε πυρέξ
  5. Μόλις γεμίσει το πυρέξ τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες το τυρί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για 20 λεπτά περίπου.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin