Νόστιμες κρεπούλες με κιμά, η γνωστή συνταγή κανελόνια αλλά με κρέπες.
Υλικά:
Για τις κρέπες:
- 3 αυγά
- 3 φλ. αλεύρι
- 3 φλ.γάλα
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο.
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- ελάχιστο κρασί
- 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,1 κ.γλ ζάχαρη
- 6 φέτες τυρί gouda ή άλλο τυρί που να λιώνει.
- Φτιάχνουμε τις κρέπες.
- Φτιάχνουμε τον κιμά όπως για τα μακαρόνια χωρίς να έχει όμως υγρά.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά βράζουμε για 10 λεπτάκια περίπου να δέσει.
- Γεμίζουμε μια μια κρέπα με τον κιμά την τυλίγουμε και την στρώνουμε σε πυρέξ
- Μόλις γεμίσει το πυρέξ τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Απλώνουμε από πάνω τις φέτες το τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για 20 λεπτά περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου