Λαχταριστή πίτα με πράσο και τυρί.
Υλικά:
- 2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ.φύλλο κρούστας
- 6-7 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο και λίγο έξτρα για τα φύλλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 γάλα φρέσκο
- 400 γραμ.τυρί φέτα
- 200 γραμ. τυρί gouda
- μαϊντανό ή άνηθο ή και τα δύο
- πιπέρι, αλάτι προαιρετικά (δεν θα χρειαστεί λόγω των τυριών)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι
- Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας, να μαραθούν
- Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα πράσα και να μην έχουν υγρά
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο
- Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι
- Αφήνουμε τη γέμιση να γίνει χλιαρή
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ανάμεσα και στρώνουμε τη γέμιση
- Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά
- Χαράζουμε την πίτα μας την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου