Σάββατο 4 Απριλίου 2009

~Σαμιώτικες τηγανίτες~



Νόστιμες παραδοσιακές τηγανίτες που τρώγονται με τυράκι ή μέλι.

Υλικά:
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμ.)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ.αλάτι
  • 1 κ.σ.ζάχαρη
  • χλιαρό γάλα όσο πάρει να γίνει μια πολύ μαλακια ζύμη που να ψιλοκολάει στα δαχτυλα
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο για το ζύμωμα στο τέλος για να μην κολλάει η ζύμη
  • τυράκι ή μέλι για από πάνω
Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πετύχουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα. Για να μην κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Η ζύμη μας πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακιά απ του ψωμιού. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
  2. Πλάθουμε μπαλίτσες απ το ζυμάρι και ανοίγουμε με τον πλάστη μας πιτούλες, τις αραδιάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας τες με πιρούνι γύρω γύρω για να μην αρπάξουν μέχρι να ροδίσουν (να μην ξεροψηθούν) και να φουσκώσουν.
  3. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές με τυράκι ή μέλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι τηγανίτες μας δεν πρέπει να ειναι πολύ λεπτές γιατι δεν θα γίνουν αφράτες θα ξεραθούν στο τηγάνισμα. Επίσης δεν τις τρυπάμε με το πιρούνι για να μην ξεφουσκώνουν.

Είναι παραδοσιακες Σαμιώτικες τηγανίτες πεντανόστιμες,ωραία ιδέα για τους φίλους μας και για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά τις λατρεύουν!

2 σχόλια:

Benikos place είπε...

Καλημερουδια,
ακριβως αυτη την συνταγη χρειαζομασταν!!!θα δοκομαστει αμεσως!!!αντε και απο βδομαδα....παμε σαμο να φαμε σαμιωτικες επι τοπου!!!

Καλο σαββατοκυριακο!!!

elen είπε...

Να τις δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!! Άντε με το καλό στα πάτρια εδάφη με το καλό να μας έρθετε!!!!Καλό Σαββατοκύριακο.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin