Αλλιώτικος λευκός αφράτος χαλβάς σιμιγδαλιού με ινδοκάρυδο.
Υλικά:
- 1 κούπα σπορέλαιο ή 1/2 κούπα σπορέλαιο- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1 2/3 κούπας χοντρό σιμιγδάλι
- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 βανίλιες
- 1 κούπα ινδοκάρυδο και λίγο έξτρα για πασπάλισμα
- 1/2 κούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο φιλέ
- (Προαιρετικά 100 γραμμ. κουβερτούρα)
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες να βράσουν.
- Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το λάδι-βούτυρο, το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς να μην σκουρίνει όμως, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καυτό σιρόπι γάλακτος στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς (προσοχή πιτσιλάει) σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας. Φορμάρουμε το χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο.
- Αν θέλουμε να τον κάνουμε μισό άσπρο, μισό σοκολατένιο, όπως στη φώτο, αφού στρώσουμε το μισό μείγμα στη φόρμα, ανακατεύουμε στο υπόλοιπο την λιωμένη κουβερτούρα και το απλώνουμε πάνω στο λευκό μείγμα.
Γίνεται τέλειος με βούτυρο γάλακτος: 1/2 βούτυρο 1/2 λάδι. Επίσης φτιάχνεται και με ελαιόλαδο.
2 σχόλια:
Τον έφτιαξα σήμερα!! Με μικρές παραλλαγές, έβαλα σταφίδες και αποξηραμένα βερίκοκα, έγινε πεντανόστιμος! Ευχαριστώ για την εύκολη συνταγούλα σου Ελενάκι μου!! ^.^
Χαίρομαι Ρατάκι μου που σας άρεσε :0)
Δημοσίευση σχολίου