Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 φέτα ψάρι μπακαλιάρος(φιλέτο) ,ή 4 φιλέτα γλώσσας ή 1 φέτα πέρκα.
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 πράσο μεγάλο σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κλαράκι σέλινο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι , πιπέρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ γεμάτη corn flour
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις μισές φέτες του κρεμμυδιού.
- Απλώνουμε τις μισές φέτες απ τις πατάτες
- Πάνω από τις πατάτες το πράσο
- Πάνω πάλι τις υπόλοιπες πατάτες
- Και τέλος το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σέλινο ψιλοκομμένο
- Βάζουμε νεράκι ίσα που να τα σκεπάζει αλάτι , πιπέρι, και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες το ψάρι και το λάδι και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το ψάρι μας άλλα 15 -20 λεπτά περίπου
- Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά διαλύουμε το corn flour στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Και καλή μας όρεξη!!
1 σχόλια:
Υπέροχο το φαγητό σου Ελένη μου! Φιλάκια!
Δημοσίευση σχολίου